Stilleven van Gerrie Olthof
Stilleven van Gerrie Olthof Foto:

Expositie Gerrie Olthof en
Theo Wicherink

ZELHEM - Van 28 augustus tot en met 4 november is bij Museum Smedekinck een expositie ingericht met schilderijen van Gerrie Olthof (Zelhem) en houten beelden van Theo Wicherink (Azewijn).

Al in haar jeugdjaren tekende en fotografeerde Gerrie Olthof (72) graag. Ze ontwikkelde daarbij op speelse wijze haar creativiteit en leerde werken met verschillende technieken als aquarel, pastelkrijt en olieverf schilderen. Inmiddels gaat haar voorkeur uit naar olieverf. Schilderen 'en plein air' (in de buitenlucht) heeft nu haar interesse. Pastel komt op de tweede plaats.Dit blijkt ook uit haar tentoongestelde werk. Haar olieverftechniek valt onder de methode 'traditioneel ambachtelijk schilderen'.

Theo Wicherink, vormgever in hout, is al zijn hele leven bezig met houtbewerken. Vroeger werkte hij in opdracht, tegenwoordig vanuit vrije expressie. In zijn werk komt zijn liefde voor bomen tot uitdrukking. "Ik laat me door de vorm en structuur van het hout leiden naar een artistiek en harmonieus geheel", aldus de kunstenaar. "Steeds gebruik proberen te maken van de toevallige vorm die het hout heeft, dat is voor mij de kunst. Mijn werken belichamen een continue stroom aan energie en inspiratie. Een stroom die in gang wordt gezet door de drang om nieuwe ideeën te verkennen en door het zoeken naar perfectie in vormgeving en afwerking."

Museum Smedekinck is tijdens het zomerseizoen (april t/m oktober) wekelijks geopend op dinsdag t/m donderdag en elke 1e en 3e zondag van de maand, altijd van 13.30 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Houten sculptuur van Theo Wicherink