Hans Westerveld schreef het nummer 'Vri-jheid'. Foto: PR
Hans Westerveld schreef het nummer 'Vri-jheid'. Foto: PR

Oud-Zelhemmer Hans Westerveld van 'Bonne Route' te gast bij Radio Ideaal

Zelhem - Zondag 2 september van 11.00 tot 12.00 uur is (oud-Zelhemmer) Hans Westerveld van de band 'Bonne Route' te gast in de studio om te praten over zijn nummer 'Vri-jheid', waarmee hij genomineerd is voor de Gelderse Kleiroos

Hans zong het lied met 'Bonne Route' op 5 mei 2017 tijdens een gezamenlijk concert met het Zelhems Mannenkoor in cultureel centrum De Brink, waarbij de kwaliteit opviel bij enkele aanwezige juryleden. Ze besloten het nummer te nomineren, waarna 'Bonne Route' het eerder dit jaar officieel heeft opgenomen. Tijdens het 'Platgespöld Festival' zal Bonne Route trachten met dit lied de Gelderse Kleiroos te winnen. Het wordt een bijzondere vertolking, want de Ulftse Nachtegalen, die ook op het festival optreden met dialectliedjes, gaan Bonne Route in het nummer 'Vri-jheid' begeleiden.
In de editie van volgende week meer informatie over het programma van het 'Platgespold Festival' dat op zondag 7 september plaatsvindt in het Ketelhuis van het DRU-Complex in Ulft. In het radioprogramma 'Dialect, muziek en praot' bij Radio Ideaal wordt al enkele weken aandacht besteed aan de deelnemende artiesten.