Platform Welzijn krijgt structuur

ZELHEM - Begin 2017 kwamen, mede op initiatief van de Gemeente Bronckhorst, een aantal vrijwillige welzijnsorganisaties in Zelhem en Halle bijeen om na te denken over een Platform Welzijn Organisatie Zelhem/Halle, met als doel het bevorderen van gezamenlijk en samenhangend welzijnsbeleid in Zelhem en Halle en het ondersteunen en stimuleren van elkaars activiteiten en dienstverlening.

In dit platform werken (in willekeurige volgorde) de Boerderij, Noodhulp Zelhem, de Zonnebloem, Diaconie van de kerken in Zelhem en Halle, het Rode Kruis, het Groene Kruis en St. Welzijn Zelhem samen. Hun eerste activiteit was het organiseren van een informatieavond over 'dementie' in februari van dit jaar. Naar aanleiding van deze informatieavond werd een scholingstraject opgezet.

Gemeentelijke subsidie
Voor het opzetten, organiseren en inrichten van het platform en voor de onderlinge afstemming van de bij het platform betrokken organisaties, alsmede voor het inrichten van een website en een 'meldpunt', heeft de Gemeente Bronckhorst het platform een innovatiesubsidie verstrekt van 7.500 euro.

Het eerstvolgende gezamenlijke evenement van het Platform is het organiseren van de Ouderendag op 5 oktober met een High Tea van 15.00 tot 17.00 uur bij museumboerderij Smedekinck aan de Pluimersdijk in Zelhem.