De Halse Dag van 2018 belooft weer een diverse en succesvolle dag te worden, met op het programma onder andere een optreden van DRI3MAN.
De Halse Dag van 2018 belooft weer een diverse en succesvolle dag te worden, met op het programma onder andere een optreden van DRI3MAN. DRI3MAN

Live optreden van DRI3MAN en 7,5 meter hoge klimrots

HALLE - Zondag 2 september vindt de Halse Dag weer plaats. Het belooft weer een heus spektakel te worden met op het programma onder andere: live muziek van toptrio DRI3MAN, een 7,5 meter hoge klimrots, bezoek van Tante Rikie bij de aftrap van de digitale Roadshow en uiteraard de streekmarkt waarvoor nog kramen te reserveren zijn.

De Halse Dag is dit jaar een samenwerking aangegaan met de Stichting Sport en Ontmoeten Halle. Deze stichting zet zich in om de leefbaarheid in Halle te bevorderen en te faciliteren. Zoals reeds eerder al aangekondigd treedt dankzij deze samenwerking de band DRI3MAN op tijdens de Halse Dag. Deze band bestaat uit de drie muzikanten Ferry van Leeuwen (bekend van o.a. Ik Hou van Holland), Nick Bult en Lodewijk van Gorp (beiden bekend uit de band van Marco Borsato). Ze zullen van 14.00 uur tot 17.00 uur live optreden op een groot podium op het centrale plein van Halle.

Aanvullend hierop zorgt de Stichting Sport en Ontmoeten Halle ook voor een 7,5 hoge meter klimrots. Iedereen die durft mag proberen naar boven te klimmen.

Streekmarkt
Ook terug te vinden dit jaar is uiteraard de streekmarkt die door het dorp slingert. Er zijn reeds vele aanmeldingen binnengekomen. “Het aanbod is weer divers en kwalitatief echt goed,” vertelt de voorzitter van de Halse Dag, Sander Nijhuis. “Het loopt echt uiteen van eten als loempia’s en paling tot kraampjes met cadeauartikelen en verschillende verenigingen die zichzelf presenteren.”
Andere programma onderdelen
Ook zijn dit jaar de kerk en Dorpshuis de Korenaar weer geopend. Zo kun je in de kerk genieten van twee optredens van het koor Njoy, een tentoonstelling van meerdere amateurkunstenaars, knutselmogelijkheden voor kinderen (door Unicef) en verschillende standjes. In de Korenaar is de sjoelbak weer aanwezig, is er een expositie van schilderijen, kun je drinken krijgen en is er muziek. Daarnaast zal bij de Korenaar de aftrap plaatsvinden van de Roadshow: een initiatief van de bibliotheek om de digitale vaardigheden van mensen te verbeteren. En bij deze aftrap is onder andere Tante Rikie aanwezig. Tot slot zijn er tijdens de Halse Dag diverse activiteiten voor de jeugd (zoals een draaimolen en springkussen) en zijn de terrassen van Nijhof en De Woage geopend. Het volledige programma is terug te vinden op de website.


halsedag.nl