De bandleden zullen bevraagd worden over hun 'roots' en aspiraties in de muziek. Foto: PR
De bandleden zullen bevraagd worden over hun 'roots' en aspiraties in de muziek. Foto: PR Foto: GdR

Hardrockband 'Call the Riot'
bij Live@Ideaal

ZELHEM - Het nieuwe seizoen van Live@Ideaal gaat aanstaande woensdag (22 augustus) van start. Gekozen is voor een nieuwe opzet met één live optreden van 45 minuten, waar omheen de bandleden bevraagd zullen worden over hun 'roots' en aspiraties in de muziek. De eerste band, die in Live@Ideaal nieuwe stijl gaat optreden is de Utrechtse band 'Call the Riot', een hardrockband met een zangeres als frontvrouw. Afgelopen oktober presenteerde de band haar debuutalbum onder de titel 'What 's going on'. Het album kenmerkt zich door stevige riffs, catchy solo's en muzikale invloeden van bands als 'Halestorm', 'In this moment' en 'The pretty Reckless'. Met die invloeden wist de band een eigen sound te creëren, die gewaardeerd wordt door de liefhebbers in de rock- en metalscene. Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website.


www.ideaal.org


Vrijwilligers en tradities centraal
tijdens Volksfeest Keppel en Eldrik

HOOG KEPPEL - Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september vindt het 123e Volksfeest Keppel en Eldrik plaats. Het feest in het centraal gelegen Hoog-Keppel bestaat uit een kermis, optocht, zeskamp en vogelschieten. Zowel klein als groot viert het leven in de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel en buurtschap Eldrik. Uniek is de rondgang van de Kleine Schutterij, dat zich kenmerkt als oudste en enige in Nederland. Het feest wordt georganiseerd door Stichting Volks- en Kinderfeesten en ondersteund door vrijwilligers en 'Vrienden' (sponsoren).

Vrijwilliger van het Jaar 2018
Net als in 2016 en 2017 worden ook dit jaar weer een drietal vrijwilligers uit de dorpen genomineerd. De genomineerden worden in de week voorafgaand aan het Volksfeest bekend gemaakt. De Bielemannen Keppel en Eldrik hechten veel waarde aan deze mensen die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap en haar voorzieningen. Het Volksfeest is een mooi moment om deze bijzondere mensen te danken voor hun diensten. Na de optocht op zaterdag 1 september vindt de verkiezing 'Vrijwilliger van het Jaar 2018' plaats en maken de Bielemannen bekend wie deze titel het komende jaar mag dragen.

Zonder tradities is het een saaie boel. Tradities zijn namelijk erg belangrijk in de samenleving en zeker in die van Keppel en Eldrik. Zo zorgen voorzieningen als de Hessenhal, het Hessenbad en de Keppelrun voor binding. Zo ook het Volksfeest; generaties werken samen aan de voorbereidingen voor een feestelijke tijd. Ook dat zorgt voor binding en dialoog. Zoals vanouds zorgen de Bielemannen weer voor nodige vermaak en vertier en gaan zij zaterdagochtend en met de optocht weer met groot spektakel rond.