Open tuinendag op Buitenplaats de Wildenborch

VORDEN - De tuinen van de Wildenborch worden door kenners één van de mooiste tuinen van Nederland genoemd. De afwisseling van borders met bloemen, een dahliaslinger, struiken, waterpartijen, oude bomen en antieke beelden levert een schitterend schouwspel op. Deze tuinen in Engelse landschapsstijl aan de Wildenborchseweg 20 in Vorden zullen op zondag 19 augustus voor de laatste keer dit jaar geopend zijn voor publiek van 10.00 -17.00 uur.

Hoewel de aanhoudende hitte en droogte invloed hebben op met name het water en de grote gazons, valt er voor de wandelaar nog veel moois te bekijken. De borders, de bloementuin en de dahlia's geven de tuin kleur. Dwalend langs de uitgezette route, waar bordjes bij de beelden en monumentale bomen veel informatie verschaffen, voelt men de liefde en de inspiratie waarmee deze tuinen zijn aangelegd en worden onderhouden. Ook de zichtlijnen, die zo kenmerkend zijn voor de Engelse landschapstuin, spreken tot de verbeelding. Voor kinderen valt er ook iets te beleven: langs de route speelt een verhaal over Koning Sassafras en zijn kabouters, die last hebben van de bloemendief.

In de theeschenkerij in het Koetshuis is koffie/thee en dergelijke verkrijgbaar. De toegang tot de tuinen bedraagt 6,50 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis. Honden zijn niet toegestaan, ook niet aangelijnd.


www.wildenborch.nl