Nieuw seizoen Live@Ideaal

Zelhem - Woensdag 22 augustus begint het nieuwe seizoen bij Live@Ideaal. Het team heeft de afgelopen weken nagedacht over het concept en is daarbij tot de conclusie gekomen, dat het wellicht beter is om het live-optreden van de bands om te bouwen tot één lange set van 45 minuten. Dat levert waarschijnlijk minder problemen op met het doorgeven van het signaal via de sociale media, waardoor de luisteraars/kijkers gemakkelijker kunnen reageren. Ook het terugkijken van het optreden wordt daarmee gemakkelijker. De interviews met de bandleden worden om het optreden heen gebouwd.

Deze week dus nog geen uitzending, maar vanaf volgende week woensdag (22 augustus) wordt het programma als van ouds tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem. In die eerste uitzending is de band 'Call the Riot' te gast. De week erop (29 augustus) kunt u de band 'Hero3s' horen in de uitzending. In de eerste week van september wordt aandacht besteed aan de finalisten van het 'Amphion Open 2018'.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org.


Longpunt Doetinchem

DOETINCHEM - Longpunt Doetinchem verzorgt op donderdag 30 augustus van 15.30 tot 17.30 uur een bijeenkomst voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners in het auditorium van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het thema van de middag is 'Zorg op afstand. Zorg in beeld. Thuismeet apps' en gaat dus over technische vernieuwingen in de zorg. Tevens wordt met de bezoekers een longaanval actieplan opgesteld.

De longverpleegkundigen Maritha Spekschoor (Slingeland Ziekenhuis) en Ingrid Zweers (Sensire) zijn uitgenodigd om het thema in te leiden en te bespreken. Omdat bij de bezoekers vaak veel vragen met betrekking tot het onderwerp bestaan, is voor het stellen van vragen ruim tijd ingeruimd. Oorspronkelijk stond voor deze dag stond het thema 'Zo ga je om met angst, stress en spanning!' ingepland, maar in verband met ziekte van de spreker is dit thema tot een nadere datum uitgesteld.

Deelname en parkeren zijn gratis. De zaal is vanaf 15.00 uur open. U wordt verzocht om tijdens deze bijeenkomst geen luchtjes te gebruiken. In verband met de grote, nog steeds groeiende, belangstelling voor de Longpuntbijeenkomsten dienen belangstellenden zich vooraf aan te melden. Indien de temperatuur op de geplande dag boven de 30 graden stijgt, gaat de bijeenkomst niet door.

Nadere informatie en aanmelding is mogelijk via het e-mailadres doetinchem@longpunt.longfonds.nl of via telefoon op het mobiele nummer van Jannie ter Vrugt, tel. 06-43486657.


gelderland.longfonds.nl


Remonstrantse gemeenten slaan samen de vleugels uit

ZUTPHEN/LOCHEM/DOESBURG - Vernieuwen, dat is wat de Remonstranten – een relatief kleine vrijzinnige geloofsgemeenschap – vanaf dit najaar gaan doen. Daartoe worden op vier plaatsen in het land vijf zogenaamde vernieuwingspredikanten aangesteld. Dit gebeurt onder andere in de Achterhoek, waar ds. Henk van den Berg als vernieuwingspredikant aan de slag gaat in de Remonstrantse gemeenten Doesburg en Lochem-Zutphen.

Het idee achter deze vernieuwingsoperatie is, dat veel mensen in deze tijd wel geïnteresseerd zijn in zingeving, maar lidmaatschap van een kerk een stap te ver vinden. Juist deze mensen willen de Remonstranten via de vernieuwingspredikanten aanspreken, letterlijk met hen in gesprek gaan en activiteiten met en voor hen organiseren als daar behoefte aan is. Niet meer in de geijkte vormen, zoals een kerkdienst, maar in vernieuwde concepten die bij de betreffende regio en bij de betreffende 'doelgroep' passen.

Centraal staan de ontmoeting, luisteren naar elkaar, het uitwisselen van visies, en vanuit de Remonstrantse beginselen een aanspreekpunt willen zijn voor de 'zoekenden'. Dat kan tijdens een maaltijd, lezing, of andere activiteit. Dat gaat de vernieuwingspredikant in de komende maanden verder uitwerken en opstarten.

Wat ligt hieraan ten grondslag?
De basis voor deze vernieuwde concepten is de zogenaamde 'Theologie van de kwetsbaarheid', die ontwikkeld werd door Christa Anbeek, Remonstrants hoogleraar. Kort gezegd staan hierin centraal diep doorleefde ervaringen die zich in ieders leven voordoen, zowel positief als negatief. Ervaringen die er uiteindelijk echt toe doen en die een plek moeten krijgen zodat je verder kunt. Naast alle vernieuwingsactiviteiten blijven de bestaande Remonstrantse gemeenten 'gewoon' functioneren zoals ze dat op dit moment doen.

Doesburg en Lochem-Zutphen samen
In nauw contact met de beide gemeenten gaat ds. Van den Berg deze vernieuwing vorm en inhoud geven. Dat betekent dat hij niet meer als vaste predikant van de gemeente Lochem-Zutphen zal opereren. In zijn vervanging is wordt per 1 september mw. ds. Claartje Slootmans aangesteld als interim-predikant. In Doesburg blijft ds. Marga Vos-Wiegand 'gewoon' predikant.

Voor meer informatie, zie de website.


doesburg.remonstranten.nl

lochem-zutphen.remonstranten.nl

remonstranten.nl