Piet Cnossen speelt orgel in Lambertikerk

ZELHEM - De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk in Zelhem zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op negen achtereenvolgende vrijdagmiddagen spelen bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen. Ieder concert krijgt zo een heel eigen sfeer. Op 10 augustus speelt Piet Cnossen tussen 15.30 en 16.00 uur.

Piet Cnossen (1946) voltooide in 1974 zijn studie aan het Conservatorium van Arnhem bij Bert Matter met het diploma Uitvoerend Musicus. Daarna studeerde hij Liturgiek en Kerkmuziek bij dr. Hans van der Werff en Maarten Kooy in Utrecht. Van 1971 tot 1986 was hij cantororganist in Velp en vanaf 1986 is hij organist van de dorpskerk te Rheden. In 1976 ontving hij de burgemeester de Bruinprijs, de culturele aanmoedigingsprijs van de gemeente Rheden. Cnossen is dirigent van het Thomassen Mannenkoor te Rheden.

Programma:
Preludium en Fuga in e - A.M. Brunckhorst; Erbarm dich mein J. N. Hanff; Freu dich sehr G. Boehm; Preludium en Fuga in e BWV 533 - J.S. Bach; Trio in C - J.L. Krebs; Preludio pro Organo pleno - J. Chr. Kittel; Fantasia in g - J. K. Kuchar.

De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang en de toegang is gratis.


www.lambertikerk.nl