Rondvlucht is hoofdprijs in
Badeendjesrace Bronckhorst

BRONCKHORST/BRONKHORST - Laat er eendje vliegen en win een rondvlucht boven Bronckhorst. De Badeendjesrace die op zondag 2 september wordt gehouden in de Groote Beek bij Bronkhorst, heeft een extra hoofdprijs gekregen: een rondvlucht van een half uur, zodat Bronckhorst vanuit de lucht kan worden bekeken.

Lions Club Bronckhorst is de organisator van de Badeendjesrace, waarvan de opbrengst gaat naar de vier openluchtbaden in Bronckhorst: Het Elderink in Hengelo, In de Dennen in Vorden, Burg. Kruijffbad in Steenderen en het Hessenbad in Hoog-Keppel. De zwembaden verkopen momenteel de loten van 2,50 euro per stuk. De lotnummers corresponderen met de rugnummers van de badeendjes, die op 2 september in de Grote Beek bij Bronkhorst - nabij de molen - worden losgelaten. De eendjes dobberen richting finish, die nabij het gemaal ligt, richting IJssel. Het eendje dat het eerst de eindstreep haalt, levert het winnende lotnummer op. Nummer twee krijgt de tweede prijs, enzovoort.
Een notaris zal vanuit een bootje op het water zorgen voor een feestelijke opvang van de winnende badeendjes. De winnende nummers met gewonnen prijzen worden ter plekke bekend gemaakt. Niet alleen het eerste eendje vliegt eruit met de hoofdprijs, er zijn tientallen prijzen. Daaronder zijn onder andere jaarabonnementen voor de deelnemende zwembaden.
Het belooft 2 september druk te worden aan de waterkant van de Groote Beek. Daar zijn dan vanaf 13.00 uur nog de laatste loten te koop bij een kraampje. Mensen die nog extra loten willen, of nog geen kans hadden gezien loten te kopen, kunnen daar terecht. Tenzij de loten uitverkocht zijn, want per zwembad worden er maximaal 3.000 verkocht.
Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen zorgt voor de muziek aan de waterkant. Om 14.00 uur gaan de badeendjes te water. En dan is het kijken naar hoe snel de eendjes naar de finish dobberen.