Jonge duivenvlucht uit Bierges

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo. Op zaterdag 4 augustus stond de vijfde jonge duivenvlucht op het programma vanuit het Belgische Bierges.

PV De Koerier uit Zelhem
De winst op de jonge duivenvlucht zou uiteindelijk gaan naar Gerard Dijcker uit Zelhem. De duiven moesten komen vanuit het Belgische Bierges, door 5 liefhebbers werden 37 duiven ingezet. De afstand tot aan Zelhem was ongeveer 186 kilometer. Het startschot klonk om 7.30 uur. De snelste duif werd geklokt om 10.13.40. Uitslag: G. Dijcker 1, 2, 7; H. Niesink 3, 4, 5; E. te Pas. 6, 8; M. Burghout 9; H. Eenink 10.

PV Steeds Sneller Hengelo
Steeds Sneller had 65 duiven voor de vlucht Bierges van vijf deelnemende liefhebbers. Gemiddelde afstand tot de hokken: 184 kilometer. Raymond Koers had ze vandaag weer eens aan een touwtje, ze knalden massaal zijn hok in, draaide een droomserie en was voor de meeste liefhebbers even te sterk. Uitslag: R. Koers 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 16; E. Koers 11, 12; G. Haverkamp 14, 15.

PV Vorden
De jonge duivenvlucht kwam vanuit Bierges en werd een overwinning voor Theo Berentsen 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9; P Hendriks 4,10.


Zorg op afstand bij Longpunt

DOETINCHEM - Longpunt Doetinchem organiseert voor longpatiƫnten, hun omgeving en zorgverleners een bijeenkomst met als thema: 'Zorg op afstand, zorg in beeld, thuismeet-app'. De bijeenkomst op donderdag 30 augustus is gewijd aan technische vernieuwingen in de zorg. Tevens wordt met de bezoekers een longaanval-actieplan opgesteld.

Het onderwerp zal worden besproken door de longverpleegkundigen Maritha Spekschoor (Slingeland Ziekenhuis) en Ingrid Zweers (Sensire). Omdat bij de bezoekers hier veel vragen over bestaan is daar ruim tijd voor vrijgemaakt. Eigenlijk stond voor deze dag een ander thema ingepland: 'Zo ga je om met angst, stress en spanning'. Vanwege ziekte van de spreker is dit tot nader order uitgesteld.
De bijeenkomst in het auditorium van het Slingeland Ziekenhuis (Kruisbergseweg 25) duurt van 15.30 tot 17.30 uur. Zaal open om 15 uur. Deelname en parkeren gratis.
Aanmelden is verplicht, en uitsluitend via het e-mailadres doetinchem@longpunt.longfonds.nl of tel. 06-43486657 Jannie ter Vrugt. Snel aanmelden is verstandig want er is een door de autoriteiten ingesteld maximum aantal bezoekers. Verzocht wordt om tijdens deze bijeenkomst geen luchtjes te gebruiken. Indien de temperatuur op de geplande dag boven de 30 graden stijgt, gaat de bijeenkomst niet door.
Meer informatie op de facebookpagina Longpunt Doetinchem en de website.


gelderland.longfonds.nl