V.l.n.r.: Koen Gesink, Sietske Vrieze, Roos Weersink en Lianne Kreeftenberg (Julia Hollander ontbreekt op de foto). Foto: PR
V.l.n.r.: Koen Gesink, Sietske Vrieze, Roos Weersink en Lianne Kreeftenberg (Julia Hollander ontbreekt op de foto). Foto: PR Foto:

Vijf muzikanten gefeliciteerd met B-diploma

ZELHEM - Harmonie Prinses Juliana uit Zelhem sloot op 6 juli haar muziekseizoen af met het Plataanconcert. De zonnige zomeravond was zeer geslaagd, met volle terrassen en publiek bij de Plataan. Tijdens dit concert werden ook vijf muzikanten gehuldigd voor het behalen van hun B-diploma. Koen Gesink op trompet, Sietske Vrieze en Roos Weersink beiden op klarinet. Lianne Kreeftenberg en Julia Hollander op dwarsfluit. Een grote toevoeging voor de vereniging. Ook een instrument gaan bespelen? Kom gerust eens kijken op één van de repetities. Voor meer informatie: Milie Wolsink, tel. 0314-623646, zie ook: www.prinsesjuliana.nl


Zomerexpostie 'Ontmoeten' in Lambertikerk

ZELHEM - In de maanden juli en augustus is er in de Lambertikerk in Zelhem een zomerexpositie met de titel 'Ontmoeten'. Er is werk te zien van exposanten uit de regio, en de werken zijn zeer divers. Zo zijn er schilderijen van Anne von Drehle, tekeningen van Marianne Appels, beelden en glaswerk van Leonne van Lent, keramiek en houtsculpturen van Dolf en Louise Bierhuizen, schilderijen van Kathleen Osborne en vanuit het Beeldhouwerscollectief houtsculpturen van Theo Wichering, Gerrit Hengeveld, Gerrit Grievink, Jan Kuppens en Harry Lankveld. De expositie is vrij toegankelijk en geopend van 2 juli t/m 31 augustus, op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.30 uur en rondom de zondagse kerkdiensten (niet tijdens rouw- en trouwdiensten en de zondagse eredienst).


Leden Hessenbad geslaagd voor diploma 'lifeguard'

HOOG KEPPEL - Op 7 juli slaagden vier leden van de Vereniging Hessenbad voor het certificaat 'Lifeguard plus reddend zwemmen' van de Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs.

Simone Snelder uit Drempt en Nellie van der Pasch, Bertie Ledeboer en Kees de Lind van Wijngaarden uit Hoog-Keppel haalden op meerdere manieren drenkelingen uit het water van het Hessenbad. Zij waren hiervoor opgeleid door Marcel van Vendeloo van voor-uit-zicht.nl.

Vereniging Hessenbad heeft veel vrijwilligers nodig, ook toezichthouders. De vier nieuwe Lifeguards namen de uitdaging aan en gingen, soms na 60 jaar, weer op zwemles. Zij kunnen nu als toezichthouder in het Hessenbad worden ingezet. De vereniging is hier ontzettend blij mee. Wie ook interesse heeft, kan zich opgeven via info@hessenbad.nl. De kosten van de opleiding worden vergoed.