De cheque van de Rabobank. Foto: PR
De cheque van de Rabobank. Foto: PR Foto:

Rabobank schenkt aan vijfjarig RAS-Café

DOETINCHEM - Uit handen van Monique Schalks van het coöperatiefonds Rabobank Graafschap, hebben directeur Karin Rossel-Veldkamp van Stichting RondomAutisme en Jolanda Blom, medewerker van het RAS-Café, deze week een cheque mogen ontvangen van 2850 euro.

RA is een onafhankelijk platform voor mensen met autisme, hun mantelzorgers en verder ook voor iedereen die op de een of andere manier in aanraking komt met autisme. En RondomAutisme is onafhankelijk en objectief, werkt zonder winstoogmerk. Het belangrijkste kernpunt van RA is het menselijk contact/ontmoeting. En voorkoming van isolement, overbelasting en psychisch en praktisch leed van alle mensen die op de een of andere manier te maken hebben met autisme in hun leefwereld.

Het doel is het verbeteren van de kwaliteit van leven van deze doelgroep, dit doen we door het laagdrempelig aanbieden van informatie over autisme, lotgenotencontact, inloop en gesprek, het geven van advies en ondersteuning, het signaleren van knelpunten en behoeftes en het organiseren van lezingen en evenementen in de breedste zin van het woord. Het platform is er voor iedereen in elke levensfase en voor alle inwoners van Oost Gelderland.

De behoefte aan contact of ontmoeting, voorlichting en vrijetijdsbesteding voor deze brede doelgroep is zeer groot; de afgelopen jaren constateerde men veel eenzaamheid en depressie bij mensen met autisme en zelfs bij hun mantelzorgers en naasten. Het geldbedrag van de Rabobank wordt besteed aan het eerste lustrum van het RAS-Café (RondomAutismeSpectrum-Café). Het RAS-Café is één van de belangrijke activiteiten van RA en Dè ontmoetingsplek voor mensen met een vorm-, of vermoeden van autisme, normaal tot hoogbegaafd. Vanaf 16 jaar.

Het RAS-Café staat voor een gezellig samenzijn met als hoofddoel ondersteuning te bieden bij sociaal contact en nieuwe mensen te ontmoeten door middel van: gesprekken en informatie uitwisselen; activiteiten, zoals darten, poolen, schaken of samen eten; problemen bespreken; gezellig een praatje maken; een spelletje doen; Er kan ook gewoon lekker worden gerelaxt, eventueel onder het genot van een drankje.

Elke tweede donderdag van de maand (schoolvakanties zonder begeleiding) is er een inloop vanaf 19.30 uur, met om 20.00 uur een pubquiz in De Gruitpoort in Doetinchem.


www.rondomautisme.nl