Maak gratis kennis met elektrisch rijden bij Herwers

REGIO/DUIVEN - Op vrijdag 29 juni van 13.00 tot 19.00 uur en zaterdag 30 juni van 9.00 tot 17.00 uur kan iedereen de elektrische auto's van de Herwers Groep bekijken bij Van der Valk aan de Impuls 2 in Duiven.

"Wij geloven dat elektrisch rijden de toekomst is, maar realiseren ons ook dat er nog veel onbekendheid is. Die nemen we graag weg," aldus Niels Herwers van de Herwers Groep. "Daarom willen we graag zoveel mogelijk mensen uitnodigen om kennis te maken met elektrische rijden, er alles over vragen en gratis een testrit maken om het ook écht te kunnen ervaren."

Voor onze kinderen
"We weten natuurlijk dat er maatregelen nodig zijn als het gaat om ons klimaat", legt Niels Herwers uit. "Het Klimaatakkoord van onze regering heeft als doel om in 2030 de CO2-uitstoot in Nederland met 49% terug te dringen. Dat is erg ambitieus en vraagt om aanpassingen van iedereen. Is het niet voor onszelf, dan wel voor onze (klein)kinderen. Elektrisch rijden levert een belangrijke bijdrage aan het milieu, waardoor we als Herwers Groep óók ons steentje kunnen en wíllen bijdragen. Dat doen we onder meer door merken aan te bieden die voorop lopen op het gebied van elektrisch rijden.
Tijdens deze twee dagen denken we sowieso al aan de kinderen, voor de kleinsten onder ons is er een miniracebaan waar met elektrische raceauto's gereden kan worden."

Geen verplichtingen
Op 29 en 30 juni kunnen bezoekers, zonder enige aankoopverplichting, kennis maken met alle elektrische modellen van de Herwers Groep: de Nissan LEAF, E-NV200, Evalia, Hyundai Ioniq, Renault Zoe én de Renault Kangoo bedrijfswagen. "Deze auto's zijn alweer een fase verder waardoor elektrisch rijden voor ons geen geheimen meer heeft. Uiteraard zijn onze adviseurs op deze twee dagen aanwezig om alles uit te leggen over de mogelijkheden van een elektrische auto. Zij weten ook alles over praktische zaken zoals het opladen van een auto thuis, op de zaak of onderweg, de actieradius van de diverse accu's, afschrijving, waarde en bijtelling."

Gebruikte auto's
De 100% elektrische auto is relatief nieuw op de markt. "We realiseren ons dan ook dat nog lang niet iedereen zich op dit moment een elektrische auto kan permitteren. Maar dat maakt niet uit. We bieden ook een aantal gebruikte elektrische auto's aan. Op 29 juni en 30 juni willen we vooral zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met elektrisch rijden."