Ook dit jaar staat Bökkers op het podium bij Høken in Toldiek festival. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman
Ook dit jaar staat Bökkers op het podium bij Høken in Toldiek festival. Foto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman

Høken in Toldiek blijft vernieuwen

TOLDIJK - In 2015 speelde Normaal voor de laatste maal op Høken in Toldiek. Toen stonden de vrijwilligers van Flophouse voor een fikse klus: zonder Normaal toch een succesvol feest organiseren, waarbij de kernwaarden van het Høken intact bleven. Na twee edities kan gesteld worden dat dit zeker is gelukt. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering en vernieuwing. Er werden daarom in de loop der tijd vele oren te luister gelegd bij zowel bezoekers als vrijwilligers. Høken in Toldiek 2018 is de editie waar dit allemaal ten uitvoer gebracht gaat worden.

Om te beginnen is het vrijdagavondprogramma verder geperfectioneerd, met naast de dialectrockers van Bökkers een nationale topact: de Haagse mannen van Di-Rect. Niet alleen zij zullen het hoofdpodium betreden, maar ook de Kisjeskearls staan, na twee jaar onder de kapschuur, dan eindelijk op het hoofdpodium. Hun plekje in de kapschuur wordt opgevuld door de coverband Livin' Room, in de regio inmiddels bekend met hun knusse huiskamersfeer en fijne rockcovers.
Niet alleen het programma is vernieuwd. Tentenbouwer van Ham heeft speciaal voor Høken in Toldiek de productie van hun allernieuwste festivaltent Kalahari een stuk naar voren gehaald en zal deze opbouwen om te zorgen voor een overdekte concertzaal. Daarnaast is de Timp aanwezig zijn met hun dubbeldekker voor frites en snacks. Dat de rest van het terrein ook verandert, wordt pas eind juni zichtbaar.
Vernieuwingen voor de zondag zijn vooral voor de kinderen: er staat een zweefmolen, de drumworkshop van vorig jaar wordt verder uitgebreid, er is een verhalenverteller en de Heinoos spelen een kinderset in de prachtige kids-only zone. Omdat de kinderen lekker onder de pannen zijn, kunnen pa en ma later Høken met onder andere de Heinoos en Boh Foi Toch op het hoofdpodium.
Bezoekers die denken 'dat nieuwerwetse gedoe, mot dat now?' hoeven niet te vrezen, want de mooie dingen uit eerdere edities komen zeker weer terug: denk aan het Normaalcafé, de zondagset met Handkar Trio, de koffietafel en de bierbanken en natuurlijk de ouderwetse gezelligheid waar het festival om bekend staat.

Høken in Toldiek 2018 is op vrijdag 29 juni en zondag 1 juli bij J.J.C. Flophouse in Toldijk. Kaarten zijn te bestellen via de website.


www.flophouse.nl