Tijdens de midzomeravonden bij LBM Vorden is ook belangstelling voor nieuwe Case landbouwmachines. Foto: Liesbeth Spaansen
Tijdens de midzomeravonden bij LBM Vorden is ook belangstelling voor nieuwe Case landbouwmachines. Foto: Liesbeth Spaansen

Midzomeravonden bij LMB Vorden

VORDEN - Twee midzomeravonden, woensdag 20 en donderdag 21 juni was het een drukte van belang bij landbouwmechanisatiebedrijf LMB Vorden aan de Industrieweg 13. Deze avonden bekeken klanten en andere belangstellenden de tuin- en parkmachines en de gebruikte en nieuwe landbouwmachines.

Door Liesbeth Spaansen

Bennie Hietbrink was tevreden over de belangstelling van de beide avonden voor het landbouwmechanisatiebedrijf. "De laatste keer dat we open huis hadden, was alweer even geleden. Gezien de ontwikkelingen was er nu genoeg aanleiding. Mensen kunnen naast rondkijken op het bedrijf, ook luisteren naar Tom Vindevoghel, trainer en demonstrator van de Case IH - Steyr Benelux. Hij vertelt alles over de nieuwe Case-IH Active Drive 8."

De medewerkers van het bedrijf liepen rondom de vragen van de belangstellenden te beantwoorden. Jan Eskes laat de Case IH Maxxum 125 Multicontroller zien. "Dit is een showmodel die speciaal voor de open dagen bij ons op het terrein staat. Hij wordt ook weer opgehaald, maar als je hem hebben wil, laat ik hem voor je hier," lacht hij. Maar er hangt aan de aanschaf van deze nieuwkomer toch een prijskaartje, al is deze voor de kenners wel het overwegen waard.

"Deze tractoren worden in Oostenrijk gemaakt. Wie er een aanschaft, krijgt er ook een training bij, vanwege de nieuwe techniek," vertelt Tom Vindevoghel. Tijdens zijn PowerPoint Presentatie noemde hij alle technische details, wat best kon omdat vooral mensen uit de gebruikersgroep van deze tractoren bij hem stonden. Samengevat komt het erop neer dat deze Maxxum trekkers door hun techniek efficient zijn voor het werk, licht zijn in het gebruik en daarnaast energiezuinig en CO2 reducerend. Hij voldoet aan de nieuwste (milieu) eisen. Na de presentatie stonden belangstellenden klaar voor een proefrit.


www.lmbvorden.nl