Muziekvereniging Euterpe liet het publiek bij de Woage genieten van de muziek. Foto: PR
Muziekvereniging Euterpe liet het publiek bij de Woage genieten van de muziek. Foto: PR Foto:

Publiek geniet van muziek op het plein

HALLE - Op zaterdagavond vond 'Muziek op het plein' plaats met muziekvereniging Euterpe. Onder het genot van een hapje of een drankje bij de Woage kon men genieten van een muzikale avond. In het publiek zaten trotse ouders, grootouders, familie en vrienden van jeugdige leden in het orkest.

Een spectaculair begin met de Slagwerkgroep, die bij elkaar getrommeld werd door een slagwerker en dirigent Andre Floors in 'Out Loud'. Daarna werd een feestje werd gevierd met Party 4 All. In 'Wonderful Days' een mooie hoofdrol voor José en Toby op Marimba en Xylofoon, waarna men met 'Sambossa' in tropische sferen belandde. De Slagwerkgroep speelde samen met de jeugdige blazers 'Bongo Dancing', waarbij de bongospeler helemaal los kon gaan.De Fanfare, onder leiding van Jenny Thorissen, bracht het publiek terug in verleden met oude herinneringen aan 'Moments for Morricone'.

Guus, Guus, Julian en Niels, vier jonge trompettisten, die samen met twee geroutineerde trompettisten, zich in een aantal stukken goed lieten horen. Zoals in 'Goldplay on stage', 'Music from Pirates of the Carribean' en 'Shut up and dance'. Ook fijn was 'Sorry' zoals de soliste Josien Legters prachtig liet horen, opa Piet Harmsen schrijft in ieder geval na het concert met trots: "Als opa zit je toch apetrots te kijken en te luisteren. Guus op trompet als aanstormend talent bij de jeugd en Josien op bugel een prachtige solo in de compositie 'Sorry' van Rieks van der Velde. Hierin nam Josien in eenvoud en aller bescheidenheid de vrijheid haar persoonlijke opvatting en muzikale talenten ten gehore te brengen en dat deed ze met verve". Ook was hij te spreken over de begeleiding door Euterpe, de deskundige begeleiding van de jonge dirigent Jenny Thorissen en de slagwerkgroep onder leiding van Andre Floors. "Fanfare Euterpe, het was overduidelijk, jullie maken met veel plezier muziek met elkaar en houden zo. Het was fijn om naar jullie te luisteren."

De Fanfare ging verder met een medley van 'Doe Maar' en gezamenlijk lieten Fanfare, Jeugd en Slagwerkgroep als afsluiting horen 'Samba de Janeiro' met langzame intro door trompetten, open slagwerktutti in het begin en de slagwerksolo's halverwege.


30ste Deldense klootschiet- en recreantentoernooi

VORDEN – Buurtvereniging Delden organiseert zondag 1 juli de 30ste Vordense klootschietmarathon (tien kilometer) en Recreantentoernooi (4,5 kilometer). Het is een gezellig toernooi voor een ieder die al een beetje kan klootschieten. Deelname is mogelijk voor bedrijven, straten, buurten, families, verenigingen en vrienden(innen)groepen. Een team bestaat uit tenminste drie en maximaal vijf personen.

Er kan in de volgende klassen worden deelgenomen: mannen, gemengd (minimaal twee vrouwen, vrije klasse (meerdere personen lid van een bond) en recreanten (4,5 kilometer) waarbij alle teamsamenstellingen mogelijk zijn. Er mag gegooid worden met allerlei klootschietmateriaal mits deze een doorsnee van minimaal vijf centimeter hebben (geen hondenkloot). Houten kloten kunnen gehuurd worden van de Deldense buurtvereniging. Het inschrijfgeld bedraagt 8 euro per team (incl. kopje koffie). Start, pauze, finish zijn bij de familie Scheffer aan de Nieuwenhuisweg 1 in Vorden.

Starttijden marathon: vanaf 10.00 uur en recreanten vanaf 10.30 uur. Halverwege het parcours is er een pauze waar men kan genieten van een hapje en een drankje. Inschrijvingen dienen uiterlijk zaterdag 30 juni om 18.00 uur met duidelijke vermelding van welke klasse en/of afstand men wil schieten binnen te zijn bij Dick Regelink, tel. 0575 551328.