Bij de jongens ging de grootste beker naar het team Meendeschool 5. Foto: PR
Bij de jongens ging de grootste beker naar het team Meendeschool 5. Foto: PR Foto:

Uitslagen jubileumeditie Zelhems schoolvoetbaltoernooi

ZELHEM - Zaterdag 9 juni vond voor de vijftigste keer het Zelos Royal VIV Buisman schoolvoetbal plaats. Het toernooi was verdeeld in een ochtend- en middagprogramma. Om 9.00 uur begon het toernooi voor de jongens en meisjes van groep 3 en 4 en meisjes groep 5 en 6 en in het middagprogramma kwamen de meisjes groep 5 en 6 en de jongens- en meisjes van groep 7 en 8.

Dankzij de scheidsrechters, de EHBO en het mooie weer werd het een prachtig toernooi. In het kader van de jubileumviering kregen alle deelnemers een heerlijk 'patatje' aangeboden door voetvalvereniging Zelos. De sponsor, Royal VIV Buisman, vertegenwoordigd was door Jeanet Steenblik, bood de organisatie een jubileumbos bloemen, waarna zij een bos bloemen aangeboden kreeg door de organisatie. Vervolgens reikte ze de prijzen uit. Bij de meisjes werd de finale gewonnen door het team Jan Ligthart 14 en bij de jongens ging de grootste beker naar het team Meendeschool 5.

Uitslag
Jongens groep 3&4. 1. Loo school 1, 2. Jan Ligthart 3, 3. Halle Dorp 1.
Meisjes groep 3&4. 1. Jan Lighthart 11, 2. Sccsschl 4, 3. Loo school 5.
Meisjes groep 5&6. 1. Meene school, 2. Loo school 6. 3. Halle Dorp 6.
Jongens groep 5&6. 1. Meene school 4, 2. Jan Ligthart 6, 3.Loo school 2.
Meisjes groep 7&8. 1. Jan Ligthart 14, 2. Halle Dorp 8, 3. Sccsschl 6.
Jongens groep 7&8. 1. Meeneschool 5, 2. Loo school 3, 3. Jan Ligthart 10.


Zegendienst basisschoolverlaters

ZELHEM - In de Lambertikerk wordt jaarlijks, vlak voor de zomervakantie, een kinderzegendienst gehouden voor kinderen die na de zomer naar de middelbare school gaan. Dit jaar is die dienst op zondag 1 juli om 10.00 uur. De kinderzegendienst is een vrolijke jeugddienst, waarin de basisschoolverlaters op enig moment een hand op de schouder gelegd krijgen, terwijl de dominee de zegen uitspreekt. Als kinderen naar het middelbaar onderwijs gaan, wordt hun leefwereld een stukje groter, vaak een begin van steeds verder uitvliegen. In de kerk zoeken ze naar woorden bij het leven en bij alles wat daarbij komt kijken. Bij sommige (kruis)punten in het leven vragen ze God om een bijzondere zegen. Zo is in de Lambertikerkgemeente de kinderzegendienst ontstaan. Ieder kind dat de stap naar, welke vorm van, het voortgezet onderwijs maakt is welkom, ongeacht kerkelijke kleur of betrokkenheid, ongeacht of de ouder(s)/verzorger(s) en/of het kind gelooft of niet. Kinderen kunnen 1 juli spontaan naar voren komen, maar omdat de meeste kinderen het fijn vinden om vooraf even rondgekeken te hebben is ds. Job Stein op vrijdagmiddag 22 juni van 14.30 tot ongeveer 15.00 uur in de kerk. Op de website www.lambertikerk.nl staat alle informatie over de kinderzegendienst. Daar kan ook de flyer kinderzegendienst 2018 gedownload worden. Voor nadere informatie kan ook gebeld worden naar de voorganger in de dienst, ds. Job Stein (tel. 0314-623203 of via de mail op ajhstein@lambertikerk.nl).