Menner Jebbo Haverkamp stuurt zijn tweespan over de paden van Bronckhorst. Foto: Joke Heusinkveld
Menner Jebbo Haverkamp stuurt zijn tweespan over de paden van Bronckhorst. Foto: Joke Heusinkveld

Genieten tijdens Bronckhorster Paardenmeerdaagse

HENGELO - Voor de tiende keer werd de Bronckhorster Paardenmeerdaagse georganiseerd, dit jaar van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei door samenwerking van menvereniging In de Reep'n (Vorden) , In Stap en Draf (Hengelo) en Onder de Zweppe (Zelhem).

De weersomstandigheden waren ideaal. Met een heerlijk zonnetje en een lekker windje was het prima weer om onder de bomen en door de prachtige natuur van de gemeente Bronckhorst te rijden. Voor zowel menners, ruiters als voor de paarden en pony's was het goed te doen.
De start was elke dag vanaf de Hietmaat in Hengelo. Op vrijdag voerde de tocht richting Vorden en werd onder meer de omgeving Linde en 't Zelle aangedaan. De zaterdag stond in het teken van de heuvels in de omgeving van het Hengelose zand; heerlijk draven, galopperen en crossen over de heuvels leverde vele vrolijke gezichten op. Op zondag ging de tocht richting Zelhem.
Omdat er zondags ook een Triatlon wedstrijd in Hengelo werd georganiseerd hadden beide organisaties vooraf afstemming gehad over het parcours en waren tijdig maatregelen genomen om elkaar niet te belemmeren. Deze samenwerking heeft goed uitgepakt.
Dagelijks verschenen ongeveer 45 combinaties aan de start en ook dit jaar kwamen de deelnemers weer uit alle windstreken van ons land. Zelfs België was vertegenwoordigd.
Al met al was deze tiende editie zeer geslaagd en kunnen zowel de deelnemers als de vrijwilligers en organisatoren terug kijken op een mooi weekend.
Foto's en andere informatie over dit evenement staat op de site.


bronckhorster paardenmeerdaagse.nl