De kaarsenceremonie is een indrukwekkend onderdeel van de SamenLoop voor Hoop. Foto: Liesbeth Spaansen
De kaarsenceremonie is een indrukwekkend onderdeel van de SamenLoop voor Hoop. Foto: Liesbeth Spaansen

SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

BRONCKHORST/HENGELO - Na maanden van voorbereiding gaat de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst van start op zaterdag 9 juni om 15.00 uur. Maar liefst 45 teams, met een totaal van 837 Samenlopers en ruim 150 Kinderlopers hebben zich ingeschreven. Voor het entertainmentprogramma hebben zich vele artiesten aangemeld.

SamenLoop voor Hoop kent drie belangrijke gezamenlijke momenten: de Openingsronde, de Kaarsenceremonie en de Slotronde.
De Openingsronde is de inspirerende start van het evenement. (Ex-)kankerpatiënten lopen samen met familie en vrienden de eerste ronde op het parcours.
De Kaarsenceremonie vindt 's avonds om 22.45 uur plaats en is een indrukwekkend onderdeel van het evenement. Het is het moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Langs het voetbalveld worden papieren zakken neergezet die gevuld zijn met zand en een brandende kaars. Kopers van deze kaarsen kunnen de zakken voorzien van een persoonlijke boodschap of tekening. De kaarsenceremonie is dit keer met medewerking van zanger, acteur en entertainer. Rutger de Vries en dichter, tekstschrijver en trouwambtenaar Eva Schuurman.
De Slotronde die gezamenlijk door alle teamleden wordt gelopen. is de laatste ronde van de SamenLoop voor Hoop. Hiermee wordt het evenement feestelijk afgesloten.

Tijdens het evenement zijn er tal van activiteiten

Het evenement heeft een braderieachtige sfeer. Tijdens het evenement organiseren de teams verschillende activiteiten: servies gooien, verlotingen, pony rijden, cavia race, stokkenspel, buttons maken, bus gooien, verkoop van verschillende zelf gemaakte producten, spijkerslaan, schminken, voetmassage enzovoorts. Voor de inwendige mens is er 24 uur verse koffie met iets lekkers voor een zacht prijsje, pannenkoeken, smoothies, vers fruit, gebakken eieren met spek, verse jus, warme wraps, en nog meer. Voor de kinderen is er een springkussen, Jan in 't Touw is aanwezig met een survivalbaan en er worden ballonfiguren gemaakt, is er muziek, een grabbelton, schminken en nog veel meer. Uiteraard is er ook veel muzikaal vertier. Inloophuis Doetinchem is tijdens de SamenLoop aanwezig voor informatie over kanker, daar kunnen de hele zaterdag nog kaarsenzakken gekocht en versierd worden.

KinderLoop
Speciaal voor de kinderen is er dit jaar voor het eerst een KinderLoop. Het biedt kinderen de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel en zo kunnen ook zij heel bewust stilstaan bij mensen die kanker hebben of hebben gehad. De Kinderloop vindt plaats op zondag 10 juni om 10.45 uur.

SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2018 wordt gehouden in Sportpark 't Elderink, Elderinkweg 5 in Hengelo Gld. Voor het volledige programma, raadpleeg de website.


samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst