Niels de Mare al 25 jaar trainer LTC. Foto: PR
Niels de Mare al 25 jaar trainer LTC. Foto: PR Foto:

Jubileum LTC-trainer Niels de Mare

Zelhem - Onlangs werd LTC-trainer Niels de Mare door de Zelhemse tennisvereniging in het zonnetje gezet in het kader van zijn 25-jarig jubileum als trainer van de vereniging. Naast het bestuur en de jeugdafdeling wilden ook de 'oude bokken' hun dank uitspreken voor zijn inzet en geduld, waarmee Niels al die jaren bezig is om hen te helpen nog beter te gaan spelen.

Niels is 'een kind van de vereniging'. Als 12-jarige jongeman kwam hij al met zijn ouders mee naar de tennisbanen. Het spel lag hem zo goed, dat het niet bij tennis spelen alleen bleef. Niels behaalde de A en B licentie en kon als trainer aan de slag. Zijn eerste baan vond hij bij de tennisvereniging Rheden, maar toen de toenmalige voorzitter van LTC-Zelhem Arie Mudde hem benaderde voor het trainerschap van de Zelhemse tennisvereniging, hoefde hij niet lang na te denken. Niels: "Ik ben nog steeds dankbaar voor de kans die me werd geboden voor de baan, die ik nog steeds met veel plezier invul."

De tennistrainer/leraar is niet te vergelijken met de voetbaltrainer. Niels: "De voetbaltrainer wordt afgerekend op de resultaten van het eerste team en als die resultaten tegenvallen, krijgt de trainer de schuld. De tennistrainer is veel meer bezig met de techniek van de individuele speler en de competitieresultaten worden de trainer niet aangerekend. Tennistrainers wisselen ook wel eens van vereniging, maar is er geen trainerscarrousel, zoals bij het voetbal. Daarbij voel ik me bij LTC Zelhem prima op m'n plek."

In het verleden heeft Niels met enkele teams van LTC Zelhem goede resultaten geboekt en op hoog niveau gespeeld. Niels: "Het heeft toch iets speciaals als je voor de competitie met je team naar de banen van 'het Melkhuisje' in Hilversum mag reizen en daar zelfs kunt winnen."

Mede door de terugloop van het aantal (jeugd)leden wordt de lat tegenwoordig minder hoog gelegd, maar …… Niels: "Tennis blijft een heerlijke sport en ik kan iedereen aanraden om een balletje te komen slaan, zowel recreatief als in competitieverband."

Inmiddels heeft Niels hele generaties jeugdspelers, waaronder Remco Hoekman, de huidige voorzitter van de vereniging, opgeleid. Niels: "Ik hoop dat ik heb bijgedragen (en nog vele jaren zal bijdragen) aan het sportplezier van de Zelhemse tennissers." Uit de wijze, waarop Niels voor z'n 25-jarige jubileum in het zonnetje werd gezet, mag geconcludeerd worden dat ook de vereniging hoopt op een langjarige voortzetting van Niels z'n activiteiten bij de LTC Zelhem.