Combinatie J. Meijer en Zoon eerste op langeafstandvlucht

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Steeds Sneller Hengelo en PV Vorden. Op zaterdag 2 juni vlogen de duiven vanuit Laon. De Vordense Combinatie J. Meijer en Zoon behaalde een eerste plaats op de eerste langeafstandvlucht vanuit Limoges.

PV De Koerier Zelhem
Op zaterdag 2 juni vlogen de duiven een midfondvlucht vanuit het Franse Laon. Door 10 liefhebbers werden 120 duiven ingezet. De winst op de vlucht zou uiteindelijk gaan naar Henk Wassink uit Zelhem. De afstand tot aan Zelhem was ongeveer 324 kilometer. Het startschot klonk om 13.00 uur. De snelste duif werd geklokt om 16.39.55. Uitslag: H. Wassink 1-2-3-4-7, H. F. Meijerman 5, Sander Gemmink 6, Wilma Meijerman 8, G. Dijcker 9, H. Niesink 10.

PV Steeds Sneller Hengelo
De 67 duiven van acht deelnemers werden 13.00 uur gelost vanuit Laon, gemiddelde afstand tot de hokken was 325 kilometer. Wind: voornamelijk uit het westen, een licht briesje. Uitslag: J. Teunissen 1-7-10-14, L. Te Stroet 2-4-8-12-13, G. Duitshof 3-15, A.H.J. Peters 5-9, E. Koers 6-11-17, R. Koers16.

PV Vorden
Dit weekend een midfondvlucht vanuit Laon, Frankrijk. Een afstand van 330 kilometer, gemiddelde snelheid 87 kilometer per uur. Voor de derde keer dit seizoen pakt Paul Hendriks de eerst plek. Uitslag: Paul Hendriks 1-9-14, Ria Luesink 2-6-7-13 ,H. J. Stokkink 3-8, Ashley Eykelkamp 4-10-12-16-17, G. H. H. Kelderman 5-15, Marc Tiemessen 11, D .J. Gotink 18, R. de Beus 19.
Twee leden van PV Vorden hadden ingekorfd bij het Nationaal Inkorfcentrum Lochem voor een langeafstandvlucht vanuit Limoges: 780 kilometer vliegen, een gemiddelde snelheid van 70 kilometer per uur. Van 107 duiven wist de duif van de Combinatie J. Meijer en Zoon de eerste plek te pakken van deze marathon. Uitslag: Combinatie J. Meijer en Zoon 1-6-10-13-19-20, Martijn Schuerink 4-5-14. Uitstekend begin van deze langeafstandvluchten.


500 studenten Graafschap College aan de slag bij Special Olympics

ACHTERHOEK - Op 8, 9 en 10 juni vinden op 14 locaties in de Achterhoek de Special Olympics Nationale Spelen 2018 plaats. Meer dan 2.000 sporters met een verstandelijke beperking en 700 coaches en begeleiders nemen deel aan dit sportevenement. Ruim 500 studenten van verschillende opleidingen van het Graafschap College worden ingezet tijdens het evenement.

Zo gaan studenten van de opleidingen Horeca en Brood en banket 8.000 lunchpakketten maken en verzorgen de horeca-studenten ook nog eens 6.000 diners tijdens de openingsavond op vrijdag 8 juni. Studenten van de opleiding Facilitair leidinggeven zorgen ervoor dat de sporters in opgemaakte bedden kunnen overnachten bij Marveld Recreatie, de beveiligers in opleiding assisteren tijdens de openingsavond, studenten Recreatie zorgen voor de nodige animatie en studenten van de opleiding Secretarieel management bemannen de verschillende informatiebalies.

De 20 verschillende sporten, die onderdeel uitmaken van het evenement, worden deels begeleid door studenten van de opleiding Sport en bewegen. Speciaal voor de sporters organiseren de studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg activiteiten op verschillende Funpleinen en een gezellige feestavond. Voorafgaand aan dit feest kunnen de sporters langs bij studenten Haarverzorging en Schoonheidsverzorging om zich hiervoor 'op te tutten'. Tijdens het evenement gaan studenten Marketing en communicatie in vlogs de ervaringen van individuele sporters of teams vastleggen.

De activiteiten waarvoor de studenten van het Graafschap College tijdens de Special Olympics worden ingezet, passen in hun opleiding en er worden eisen gesteld aan de kwaliteit van hun inbreng. De betrokkenheid bij het evenement past bij de hybride leeromgeving die het Graafschap College zijn studenten wil bieden: "Geef studenten verantwoordelijkheid en sluit aan bij de beroepspraktijk. Daar leren ze het meest van", aldus sectordirecteur Theo Blom.


Informatiebijeenkomst over tinnitus

DOETINCHEM - Voor die mensen, en voor iedereen die meer over tinnitus of oorsuizen wil weten, is er op 13 juni een informatiebijeenkomst van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek in Doetinchem. De toegang is gratis en er is een ringleiding aanwezig.

Een ruis, een piep of gebrom. Een hoge toon of een lage toon. Een enkele keer een heel muziekstuk. Continu of afwisselend. Oorsuizen, oftewel tinnitus, betekent geluid horen dat er niet is. Tinnitus kent allerlei vormen. De geluiden zijn er in werkelijkheid niet, maar je hoort ze wel. Dat voortdurende geluid in het hoofd kan er in een hele lichte vorm zijn, maar ook allesoverheersend. Tinnitus kent vele oorzaken. Naar schatting hebben 1 miljoen mensen in Nederland een vorm van oorsuizen. Het aantal mensen met tinnitus neemt de laatste jaren toe. Sprekers op deze avond zijn dhr. K. Gillissen, ervaringsdeskundige Stichting Hoormij en Mw. T. van Baal.

De avond is bedoeld voor Tinnitus patiënten, partners en andere geïnteresseerden. Meer informatie over tinnitus, staat op de website.
Aanmelden kan via Klantenservice, tel. 0314 333445, of via de agenda van de bibliotheek.


stichtinghoormij.nl/tinnitus

biebnieuiws.nl