Kindervakantieweek in Zelhem

ZELHEM - 180 kinderen en 50 vrijwilligers zorgen elk jaar voor het succes van de Kindervakantieweek. Van zondag 12 augustus tot en met vrijdag 17 augustus 2018 kunnen kinderen onbezonnen hutten bouwen, spelletjes spelen in het bos en meedoen aan een spooktocht. De voorbereidingen voor de organisatie zijn volop begonnen. De inschrijvingen voor deze Piratenweek opent op 1 juni en zal net als vorig jaar digitaal gaan via de website.

Tijdens de Kindervakantieweek dit jaar wordt het Pelikaanse bos omgebouwd tot een echt Piratenbos, waar de kinderen bezoek krijgen van Piraat Jack en zijn bemanning vanuit de Caribbean. Tijdens zijn woeste zeiltocht op de sloten van de Achterhoek is zijn schip neergehaald door Kapitein Zwartbaard. En nu zit Jack vast in Zelhem. Aan de kinderen van de kindervakantieweek de taak om Jack te helpen. Welke gevaren komen we deze week allemaal tegen? En kan Jack aan het eind van de week weer terug de zee op? Allemaal spannende avonturen staan ons deze week te wachten.

Ook dit jaar kan er weer online betaald worden en het inschrijfgeld bedraagt 17,50 euro per kind voor de hele week (vol = vol). Let op: de inschrijving is pas definitief als er betaald is. Mede door sponsoring van ondernemingen uit Zelhem en omstreken kan de Kindervakantieweek voor dit bedrag per kind georganiseerd worden. Wie de Kindervakantieweek wil steunen kan dit doen door sponsorkaarten van Jumbo Hollak in Zelhem te sparen. De volle kaarten en/of zegels kunnen ingeleverd worden bij Jumbo Hollak in het vakje ?Jeugd- en Jongerensociëteit?, of tijdens de week zelf aan een van de vele vrijwilligers gegeven worden.


www.jeugdsooszelhem.nl

info@jeugdsooszelhem.nl


Zomeravondfietstochten Café De Tol

ZELHEM - Ook in 2018 organiseert Café De Tol in de Wittebrink weer haar zomeravondfietstochten in de maanden mei, juni, juli en augustus. Deze vinden plaats op de laatste donderdag van de maand, waarbij er gestart kan worden tussen 18.00 en 19.00 uur. Alleen in augustus wordt de tocht een week eerder georganiseerd.

De tochten hebben een afstand variërend van zo'n 25 tot 30 kilometer en voeren over de mooiste weggetjes, zandwegen en paden van de gemeente Bronckhorst. Incidenteel wordt er een uitstapje gemaakt naar een aangrenzende gemeente. De routes zijn met name bedoeld voor mensen met een 'gewone' fiets of een fiets met trapondersteuning, en dus niet voor mensen op ATB- of racefietsen.

De kosten voor deelname bedragen 2 euro. Hiervoor ontvangt men een nauwkeurige routebeschrijving en wordt er onderweg een consumptie aangeboden. De eerste fietstocht wordt gehouden op donderdag 31 mei en voert deels door de voormalige gemeente Zelhem en deels door de gemeente Doetinchem. Hoewel het steeds moeilijker wordt om nieuwe paadjes te vinden is men er ook in deze tocht in geslaagd om nieuwe stukken in de route op te nemen. Gestart wordt er iedere keer bij Café De Tol, Keijenborgseweg 1 in Zelhem.