Velt-ecotuindag in de Kruudhofpluktuin

HALLE - Op zondag 3 juni neemt de Kruudhofpluktuin deel aan de Velt-ecotuindagen. Deze ecologisch beheerde tuin is gelegen aan de Lankerseweg 3 In Halle. Tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen welkom die meer wil weten over hoe zij een gezonde, eetbare en diervriendelijke tuin kunneninrichten en beheren op ecologisch wijze.

Op deze zondag is de Kruudhofpluktuin, met onder andere een moestuin, kleinfruit, vele kruiden en een boomgaard, opengesteld voor publiek. Gedurende de hele dag zullen er korte presentaties en rondleidingen worden gegeven. Er worden ecologische tips en trucs met de bezoekers gedeeld. Zodat de bezoeker kan leren hoe zij, zonder gebruik te maken van pesticiden en kunstmest, tuinieren met respect voor mens en dier.
De Kruudhofpluktuin is één van de drie Velt tuinen in de Achterhoek. Samen met NatuurlijkBUITEN, de Natuurtuin in Sinderen en Groene Takken, de Eetbaar Hout Kwekerij in Doetinchem vormen zij een driespan. Tussen de tuinen is een fietsroute uitgezet van ongeveer 39 kilometer lang.