Hanze  Boeken- en Kunstmarkt in Doesburg. Foto: PR
Hanze  Boeken- en Kunstmarkt in Doesburg. Foto: PR

Achtste Hanze Boeken – en Kunstmarkt

DOESBURG – In het historische centrum van de Hanzestad Doesburg is op zaterdag 19 mei tussen 10.00 – 17.00 uur voor de achtste keer een Hanze Boeken- en Kunstmarkt, georganiseerd door Stein Culturele Evenementen.

Dit jaar wordt de markt ook weer gehouden in de Roggestraat, de Vischmarkt en een gedeelte Veerpoortstraat. Deze sfeervolle locatie met de prachtige oude panden en met heerlijke terrassen is het perfecte decor voor de markt.
De markt is volgeboekt. Er zijn tientallen stands met verkoop van hoogwaardige oude en tweedehands boeken en antiquarische collecties. Ook zijn er mooie stands met presentatie en verkoop van verschillende kunstvormen. De standhouders komen uit heel Nederland en bieden een gevarieerd aanbod. Er wordt geen entree geheven voor de markt.
Stein Culturele Evenementen organiseert door heel Nederland bijzondere Boeken – en Kunstmarkten op mooie locaties onder andere op Kasteel Middachten in De Steeg, Hanzestad Zutphen en Landgoed Singraven in Denekamp.


info@stein.nl

www.stein.nl


Oogcafé Doetinchem

DOETINCHEM - In cultureel centrum het Brewinc ana de IJsselkade 13 in Doetinchem wordt tijdens het Oogcafé gesproken over: 'Welke instanties kunnen hulp bieden bij zelfstandig leven?' Zaterdag 2 juni, inloop vanaf 13.00 uur, het programma begint om 13.30 uur.

Wanneer je niet meer kunt zien of in de loop der jaren minder gaat zien, kan dit grote consequenties hebben voor het dagelijks leven. "Wat betekent dit voor het bijhouden van de sociale contacten; kan ik nog wel een maaltijd koken en hoe zit het dan met de mobiliteit?" Dit zijn vragen die mensen vaak zelf kunnen oplossen maar waarbij een helpende hand zeker handig kan zijn.

Gelukkig zijn er instanties die op een breed terrein kunnen adviseren en ondersteunen. Ervaringsdeskundigen praten belangstellenden tijdens deze bijeenkomst bij over hun ervaringen met de belangrijkste spelers waaronder Visio, Bartimeus en de Robert Coppesstichting.

Wie zelf een ervaring heeft met een van deze spelers en dit wilt delen, is uiteraard van harte welkom.

Deelname is gratis, koffie/thee is voor eigen rekening. Het is makkelijk wanneer men zoveel mogelijk met gepast geld betaalt.