In het boek wordt ook veel aandacht besteed aan beeldmateriaal. Foto: PR
In het boek wordt ook veel aandacht besteed aan beeldmateriaal. Foto: PR

Verhalen en foto's van de regio in 'Klasse in de Achterhoek'

ACHTERHOEK - Afgelopen week is het boek 'KLASSE in de Achterhoek' verschenen, een boek met verhalen over en foto's van sfeervolle locaties in deze regio. Dat kunnen musea, kastelen, wijngaarden en landgoederen zijn, maar ook bijzondere horecagelegenheden en overnachtingsmogelijkheden.

De mensen achter de coulissen spelen de hoofdrol in dit boek over een regio die de aanduiding Achterhoek als geuzennaam koestert. Al 350 jaar. Willem Beemers verzorgde de teksten voor KLASSE in de Achterhoek, Anne van der Meiden is verantwoordelijk voor de fotografie. Het boek is de opvolger van KUNST in de Achterhoek, dat eind 2016 verscheen. KLASSE in de Achterhoek is vanaf eind volgende verkrijgbaar in de boekhandel en via de webshop van Uitgeverij Gelderland.


Meet-Up werkzoekenden: Check je cv

DOETINCHEM - Tijdens de netwerkbijeenkomst in de bibliotheek in Doetinchem op 24 mei gaan deelnemers samen aan de slag om hun cv te verbeteren. Zij leren hun kernkwaliteiten te benoemen, zodat zij hun cv scherper kunt maken. Daarnaast krijgen zij feedback en tips om de CV te verbeteren. Dit alles natuurlijk met als doel uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. De bijeenkomst is van 13.30-15.00 uur.

De meet-up is zo ingericht dat deelnemers van elkaar leren, door elkaar tips te geven en ervaringen uit te wisselen. Een ideale manier om hun netwerk uit te breiden.
De Bibliotheek West Achterhoek organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Stichting De Broekriem. De begeleiding is in handen van een getrainde bibliotheekmedewerker. Belangrijk Neem tijdens de workshop de eigen cv mee!

Er kunnen maximaal vijftien belangstellenden deelnemen. Aanmelden via www.biebnieuws.nl of bel Klantenservice, 0314-333445.


Vakantieouders gezocht voor kansarme kinderen

DOETINCHEM/LIEMERS - Pax Kinderhulp zoekt in de regio's Liemers en Doetinchem e.o. gastgezinnen die in de periode van 14 juli t/m 3 augustus 2018 een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen geven. Het gaat om kinderen van 5 t/m 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennen.

Vakantiegezin
Mensen die er sociaaleconomisch slecht voorstaan, hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met armoede en weinig toekomstperspectief.
Kinderen zijn hier vaak de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht waar ieder kind recht op heeft.
Een vakantie kan voor een Berlijns kind een lichtpuntje betekenen in het grijze bestaan van alledag. De waarde van drie weken huiselijke gezelligheid, aandacht, geduld en liefde, laat zich vooral uitdrukken in 'bagage voor later'. De mogelijkheid bestaat de kinderen vaker uit te nodigen en een langdurige band op te bouwen.

Belangstellenden
Belangstellenden kunnen bellen met Joke Zijtveld, 06-20727975, of Marga ten Dolle, 06-54755764, zodat een afspraak gemaakt kan worden voor een vrijblijvend informatief bezoek.


www.paxkinderhulp.nl


Patrick geniet van de liefde en aandacht tijdens de vakantie. Foto: PR Pax Kinderhulp