Muziekverenigingen organiseren
eerste Bronckhorst Muziekfestival

BRONCKHORST/ZELHEM - In de gemeente Bronckhorst hebben alle muziekverenigingen de handen in elkaar geslagen en zij organiseren het Bronckhorst Muziekfestival, een doorlopend muzikaal programma in Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem. Zaterdag 2 juni van 13.30 uur tot ongeveer 18.30 uur kunnen liefhebbers luisteren naar de orkesten die hun concertjes geven. Zij sluiten gezamenlijke af met de nieuwe 'Bronckhorst mars'.

Samenwerking
De Bronckhorster muziekverenigingen overleggen regelmatig met elkaar over onderwerpen als muzieklessen, docenten en muziekprojecten op basisscholen. Ook samen met de gemeente Bronckhorst is overleg over het subsidiebeleid betreffende muziekverenigingen. Deze samenwerking is zeer waardevol. Zo leren zij van elkaar en helpen elkaar en hebben zij het gezamenlijk voor elkaar gekregen dat de gemeente Bronckhorst hen wat betreft subsidiebeleid tegemoetkomt. Als tegenprestatie werken de muziekverenigingen daar waar mogelijk, mee aan muziekprojecten op de Bronckhorster basisscholen. Op deze manier maakt de jeugd kennis met de mooie hobby 'Muziek maken' en dan eigenlijk vooral met het: 'Samen muziek maken!'. Een win-win situatie.

Muziekfestival
De Bronckhorster muziekverenigingen gaan samen een festival organiseren. Het Bronckhorst muziekfestival, afgekort Bmf (de B van Bronckhorst en mf van muziekfestival, maar ook van mezzo forte). Alles in het Bmf logo is uitgevoerd in de 'huiskleuren' van de gemeente Bronckhorst.

Doorlopend programma
Alle verenigingen die meedoen, dat zijn er negen, krijgen per groep (harmonie, fanfare en slagwerk of malletband) vijftien minuten om muziek te maken. In totaal zijn er vijftien optredens, op twee podia, waar om en om gespeeld wordt. Ook veel jeugdleden doen mee. De afzonderlijke opleidingsorkesten zijn een stuk aan het instuderen dat tijdens het Bmf gezamenlijk wordt uitgevoerd.

Burgemeester Besselink opent
Het Bmf wordt om 13.30 uur door burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst geopend. Rond 18.30 uur wordt gezamenlijk, met ongeveer 300 muzikanten, afgesloten met de nieuwe 'Bronckhorst mars', speciaal geschreven voor deze gelegenheid.

Muzikanten ontmoeten
Het geheel belooft een waar spektakel te worden waar vele Bronckhorster muzikanten elkaar gaan ontmoeten en waar zij ook veel liefhebbers hopen te ontmoeten! De entree is 5 euro, kinderen tot en met de basisschooljeugd mogen gratis naar binnen.


Muziekvereniging Euterpe stopt met jaarlijkse hanenactie

HALLE – Tijdens de hanenactie van Euterpe kwamen de leden van de muziekvereniging elk jaar net voor Pinksteren rond om de Euterpehaantjes te verkopen aan de inwoners van Halle en wijde omgeving. Ze waren uren onderweg en er werden heel wat kilometers afgelegd. Helaas stopt muziekvereniging Euterpe met deze jaarlijkse actie. Door een tekort aan vrijwilligers en door andere activiteiten kwam deze actie op een onhandig moment voor Euterpe. Nu maakt de vereniging andere keuzes. Ieders steun was en is nog steeds welkom, dit kan men geven bij alle andere activiteiten van Euterpe. Zoals bij de verschillende concerten, rommelmarkt in de Halle Nijman, deelname aan het Bronckhorst Muziekfestival op 2 juni bij Museum Smedekinck, het Euterpe gedeelte op de Halse dag op 2 september en natuurlijk de jaarlijkse donateursactie.

Muziekvereniging Euterpe wil iedereen bedanken voor al die keren dat men aan de deur mocht komen met de Euterpehaantjes en ze gretig aftrek vonden. Graag begroet Euterpe iedereen op hun concerten en wie weet op 12 mei tussen 10.00 en 14.00 uur op de gezellige rommelmarkt in de Halle Nijman. Want de heerlijke muzikale wafels blijven daar gelukkig wel te vinden.