Te zien bij Goedgemutst: ambachtelijk scheppen van papier. Foto: PR
Te zien bij Goedgemutst: ambachtelijk scheppen van papier. Foto: PR

Occasionspektakel Herwers Hengelo

HENGELO - Een andere auto nodig, maar geen tijd om alle autobedrijven te bezoeken? Herwers in Hengelo (Gld) houdt van 11 tot en met 13 mei een occasionspektakel, waarbij maar liefst 350 occasions tegelijk te zien zijn.

Het Herwers occasionspektakel vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats. Deze dagen zijn voor de autokoper een unieke kans om de juiste auto te vinden. "Nergens anders kun je op zo'n relaxte en ongedwongen manier zoveel auto's met elkaar vergelijken", aldus Maarten Wullink van Herwers Groep.
Op het terrein aan de Kruisbergseweg staan tijdens het occasionspektakel maar liefst 350 auto's opgesteld. Het aanbod is heel divers: sportieve auto's, zakelijke auto's, blikvangers, compacte autootjes, grote auto's en auto's waar je met gemak een half voetbalteam in kunt vervoeren. Ook is er een groot aanbod van Crossovers, dé gezinsauto van dit moment. Crossovers zijn sterk, bieden voldoende ruimte, zijn veilig en comfortabel. Herwers heeft ze in allerlei uitvoeringen. Tijdens deze dagen zijn er ongekend hoge inruilprijzen en duizenden euro's voordeel voor alle auto's.

Gezinsuitje
Uiteraard denkt Herwers aan het hele gezin. Zo is er voor de kinderen een springkussen waar ze zich kunnen uitleven terwijl ouders onbezorgd rondkijken. Voor wie wil bijkomen van alle indrukken staat het Herwers team klaar met een kop koffie, drankjes van de bar en verder is er een frietwagen met gratis frietjes, een lekkere snack of een ijsje. Iedereen is van harte welkom.

Openingstijden
Tijdens het occasionspektakel is iedereen welkom op 11 mei van 10.00 tot 21.00 uur en op 12 en 13 mei van 10.00 tot 17.00 uur aan de Kruisbergseweg 8 in Hengelo (Gld.). Hemelvaartdag (10 mei) is de zaak gesloten, maar zijn de auto's buiten te bewonderen.


Ripley: rock met een bite

RUURLO - De zaterdagavond 9 juni in de Greyhound Saloon van Reurpop begint met Ripley. Kenmerkend voor deze Achterhoekse band is hun 'sound', die enerzijds tegen de blues en anderzijds tegen de (hard)rock aanleunt. Zo komen in hun setlist nummers voor van onder andere Thin Lizzy, Motorhead, Ramones, Rory Gallagher en The Cult. Kortom, een bijzondere lijst, van een band die alles behalve alledaags is. De rijke muziekervaring van de bandleden maakt bovendien dat Ripley superstrak klinkt en staat als een huis.


Goedgemutst weekend: kunst- en ambachtsmarkt

VORDEN – Het open huis van het hoedenatelier van Frida Pelgrom aan de Hamminkweg 4 in Vorden biedt een grote variatie aan ambachtelijke kunstenaars die aan het werk zijn, een stukje van hun proces en een grote variatie van handgemaakte producten tonen. Op 26 en 27 mei geopend van 10.00- 17.00 uur.

Ambachten
Het scheppen van papier en wat daar van gemaakt wordt. Klossen van kant in kunstzinnige creaties. Ornamenten van glasfusing. Bij de pottenbakster/keramiste kan men een potje draaien. Beelden van brons, speksteen, keramiek of handgevormd. De houtdraaier draait een mooie schaal. Tassen in prachtige kleuren leer of rubber. Sieraden van de edelsmid, ter plekke gesmeed en van rubber, wol, glas of papier. Bloemdecoraties van de Elzentuin. Zeepkettingen. Het spinnen van wol. Variatie gebreide producten: poppen, beesten, theemuts, sieraden, vesten en zeer fijn kanten gebreide omslagdoeken. Gevilte zonnekindpoppen. Sjaals van vilt op zijde of handgeverfde zijden sjaals in bloemenprint. Een imker vertelt over zijn passie en vlecht een korf. Het vlechten van een stoel in de webbing techniek. Manden gevlochten in aparte structuren. Schilderijen in verschillende technieken onder andere mooie portretten met dry brush painting. De weckpot met jam, chutney of compotes. Hans mobiele rokerij met vis, kip of champignons. Stichting Gamrupa staat met hun stand. Sjef 'Prego' schept Italiaans ijs. In het atelier zijn veel hoeden maar ook al het werkmateriaal te zien, die nodig zijn voor het hoeden maken. In overleg mag men een hoed passen en krijgt uitleg wat staat.
Er is koffie/thee met eigen gebakken cake of taart te koop.
De deelnemerslijst of verdere info staat op de website. Entree en parkeren is gratis.


0575-551267

www.fridagoedgemutst.nl


Stranger In Town bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 9 mei staat de band 'Stranger In Town' centraal in het programma Live@Ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de muzikanten worden bevraagd over hun 'roots' en aspiraties in de muziek.

De bluesband 'Stranger In Town' heeft een afwisselend en swingend repertoire met traditionele en moderne blues. Met veel improvisatie en variatie wisselen bekende en minder bekende nummers elkaar af waarbij rock-, en soulinvloeden niet geschuwd worden. Blues voor ouderen? 'Stranger In Town' rekent af met dit idee. De zeven talentvolle muzikanten zijn bruisend van jeugdige energie, maar ze spelen met een ouderwetse passie voor de blues, gekruid met de beleving van het moment. De blues van 'Stranger In Town' is afwisselend, dansbaar, met humor, soms diep droevig en af en toe… heel blij. Een avondje met de 'Strangers' is een rondje langs de hoogtepunten van de bluesgeschiedenis. Blueslegendes komen voorbij in spel en zang.