Het resultaat: een levensgroot bronzen standbeeld, dat straks een plekje middenin het dorpshart van Hummelo krijgt. Foto: PR
Het resultaat: een levensgroot bronzen standbeeld, dat straks een plekje middenin het dorpshart van Hummelo krijgt. Foto: PR Foto:

Levensgroot bronzen standbeeld Normaal is klaar

HUMMELO - Een levensgroot standbeeld voor een rockband. Een primeur in de nederpop. Normaal-zanger Bennie Jolink is zelfs zo enthousiast over het resultaat dat het hem inspireerde weer live te gaan zingen. Dat doet hij tijdens de onthulling op Hemelvaartsdag in de dorpskern van zijn geboortedorp Hummelo. Henk Kelder, voorzitter van het Anhangerschap, zoals de fanclub van Normaal heet. "We zijn van plan er een onvergetelijk feest van te maken, waarbij iedereen van harte welkom is."

Het is het Anhangerschap dat het evenement organiseert, in samenwerking met Remon en Henk te Brake van café De Tol, ooit stamkroeg van Normaal. Waarbij Kelder benadrukt dat de toegang gratis is. "Want we willen hier zoveel mogelijk mensen van mee laten genieten." Met na de onthulling van het standbeeld veel livemuziek. Want behalve Bennie Jolink, gitarist Ferdi Joly en bassist Willem Terhorst treden er meerdere bands op.
Het idee voor het standbeeld is afkomstig van het Anhangerschap, dat het vervolgens cadeau deed aan zowel Normaal als al die fans. Nadat het idee van het standbeeld werd gelanceerd, werd de gerenommeerde kunstenares Lia Krol in de arm genomen. Zij leverde ruim een halfjaar lang achter de schermen noeste arbeid. Het resultaat: een levensgroot bronzen standbeeld, dat straks een plekje middenin het dorpshart van Hummelo krijgt.
Bennie Jolink is al eens bij collega-kunstenares Lia Krol op bezoek geweest om de vorderingen met eigen ogen te bekijken. Hij was zelfs zo enthousiast over wat hij zag dat hij spontaan op het idee kwam om tijdens de onthulling enkele liedjes live te gaan vertolken. Wat hem nieuwe inspiratie opleverde. Jolink werkt momenteel aan een nieuw soloalbum. En Hemelvaartsdag maakt hij dus zijn comeback. Het Anhangerschap is er vanzelfsprekend erg blij mee.

Behalve van de Normaal-leden zijn er die dag tot 21.00 uur diverse liveoptredens. Programma: 11.00 uur: terrein open, 13.30 uur: onthulling standbeeld, 14.15 uur: optreden Bennie, Willem en Ferdi, 15.00 uur: Anhangerschapband, 17.00 uur : The Marshalls, 19.00 uur : De Kisjeskearls, 21.00 uur: einde.