Foto: PR
Foto: PR Foto:

Vier dagen lang de voetjes van de vloer

28 mei tot 1 juni Avondvierdaagse Hummelo

HUMMELO - De paden op, de lanen in, door het mooie Hummelo en omgeving. De Avondvierdaagse is weer in aantocht. De organisatie is voor het derde jaar in handen van de Stichting Dorpshuis Hummelo en de activiteitencommissie is druk doende om alle voorbereidingen te treffen. De routes zijn uitgezet, de routeboekjes in de maak, er worden verkeersregelaars geregeld en ga zo maar door. Van maandag 28 mei tot vrijdag 1 juni kan er deel worden genomen aan de 2,5, de 5 en de 10 kilometer. De start vindt iedere avond plaats bij Dorpshuis De Ruimte.

De start is iedere avond vanaf 18:30 uur bij Dorpshuis de Ruimte. Op vrijdagavond start de 10 kilometer om 18:30, maar de twee kortere afstanden kunnen vanaf 19:00 uur gaan lopen. De lopers worden op vrijdagavond feestelijk ingehaald door Muziekvereniging Hummelo & Keppel. Er zijn vijf loopavonden, dus er kan, zoals gebruikelijk, één avond worden overgeslagen. Maar vijf avonden lopen mag natuurlijk ook. Wie de Vierdaagse uitloopt krijgt een glimmende medaille en een loopdiploma.

Inschrijven
Inschrijven doe je op woensdagmiddag 23 mei vanaf 14:15 uur bij basisschool de Woordhof of op vrijdagavond 25 mei tussen half 7 en acht in het dorpshuis. Mocht je het niet redden om je in te schrijven op deze twee momenten, dan kun je je op de maandag- of dinsdagavond zelf voor aanvang ook nog inschrijven. Je betaalt dan betaal wel een euro meer: 6 euro in plaats van 5 euro bij voorinschrijving.

De organisatie van de Avond4Daagse is in handen van de activiteitencommissie van de Stichting Dorpshuis Hummelo. Deze stichting stelt zich ten doel om in de kerk en het dorpshuis allerlei verbindende en culturele activiteiten te organiseren. In 2016 namen zij het stokje over van Jong Gelre en sindsdien organiseren zij met veel enthousiasme dit gezellige evenement.