Foto: PR
Foto: PR Foto:

Ellens Speciaal Bier & Spijs proeverij

ZELHEM - Ellens Restaurant blijft verrassen, na de wijn- en spijscombinaties, is het nu mogelijk om whisky's te proeven met hoogstandjes uit de keuken. Tijdens 'Ellens Speciaal Bier & Spijs' op vrijdagavond 25 mei krijgt men de kans om speciaal bieren te proeven in combinatie met culinaire hapjes.

In samenwerking met Bronckhorster Brewing Company uit Bronckhorst zijn enkele mooie speciaal bieren geselecteerd, zoals hout gelagerde bieren. Het zal een informatieve avond worden waarbij je leert hoe je bier proeft en informatie krijgt over de brouwprocessen. Tevens heeft men naast de bieren uit de streek ook bieren uit België weten te halen, Brouwerij het Anker zal hier zeker voorbij komen.

Voor zowel de geïnteresseerde, de beginner als de gevorderde bierliefhebber is er veel te proeven. Deze avond bestaat uit een proeverij van acht speciaal bieren, begeleidt met Ellens culinaire smaken. De kosten voor de avond zijn 29,75 euro. Ook is het mogelijk vooraf te dineren in Ellens Restaurant. Wanneer je om 18.00 uur aanschuift bij Ellens, geniet je van een drankje en hoofdgerecht voor maar 20 euro en kun je om 20.00 uur direct plaatsnemen bij de bier & spijsavond. Reserveren kan telefonisch of via de website.


www.ellensrestaurant.nl

0314-623253


Publieksavond Achterhoeks Planetarium

TOLDIJK - Aan de Hoogstraat 29 in Toldijk bouwde Henk Olthof op ingenieuze wijze meerdere planetaria. Op vrijdag 11 en vrijdag 25 mei heeft iedereen de mogelijkheid deze te bekijken tijdens de publieksavonden die gehouden worden van 20.00 tot circa 21.30 uur. Er wordt een rondleiding gegeven van circa anderhalf uur door de wereld van sterren en planeten, met de bijzondere ruimtereis in Ruimteschip Aarde. Een ingenieuze aardbol die draait terwijl men erin zit en zo de aarde en de sterrenhemel laat zien. Aanmelden (noodzakelijk) kan via de website.


achterhoeksplanetarium.nl