Martin Krijgsman treedt op met zijn vader
Martin Krijgsman treedt op met zijn vader Foto:

Vele muzikanten en liefhebbers van harmonicamuziek bij Smedekinck

ZELHEM - Zondag 13 mei staat Museum Smedekinck van 13.00 tot 17.00 uur in het teken van de harmonica/trekzak tijdens de jaarlijkse Harmonicadag. Vele muzikanten en liefhebbers van harmonicamuziek uit de wijde omgeving komen naar het museum om het publiek te laten genieten van de door hen geliefde muziek. Een aantrekkelijk aanbod van artiesten staat garant voor een gezellige middag en er zijn diverse hapjes en drankjes te koop.

In De Schure zijn continu optredens. Op het programma staan, naast 'de Trekkebuuls', die het evenement in samenwerking met Museum Smedekinck organiseren, 'de Anjagers' uit Breedenbroek, 'Tegeliek' uit Rheden, 'de Ahof' uit Aalten en het Beltrums Harmonika Gezelschap. Ook op 'de Daele' zal het weer een gezellige boel worden. Dit jaar treden daar Martin Krijgsman en zijn vader (uit Markelo) op. Daarnaast vinden er spontane optredens plaats. Binnen en buiten is volop ruimte en gelegenheid voor optredens van bezoekers, die hun eigen instrument hebben meegenomen.

Verder zijn het museum en de kruidentuin geopend. In 'de Stal' kunt u nog tot 7 juni de tentoonstelling van schilderijen van Mineke Woolschot en beelden van Wim Aalders te zien. De entree bedraagt 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.


www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck


Boh Foi Toch komt naar Drempt

DREMPT – Op zaterdag 19 mei komt Boh Foi Toch naar Drempt. Vanaf 20.30 uur treedt de Achterhoekse band op in 't Hessenhuus. Kaarten zijn aan de bar verkrijgbaar of per e-mail te bestellen.

Het publiek van Boh Foi Toch, dat in 1990 door zanger Hans Keuper werd opgericht, is zeer gemêleerd. De band ontstond ooit als geintje. De vier muzikanten besloten om cajun en zydeco-achtige muziek te gaan maken in het dialect. Bij hun eerste optreden brengen de bandleden vijf nummers ten gehore. Het publiek vraagt om meer en krijgt ook meer maar wel van hetzelfde want de band heeft nog maar vijf nummers. Direct vanaf dat eerste moment is Boh Foi Toch ongekend populair in Oost-Nederland. Inmiddels is de band niet meer weg te denken uit de Achterhoekse muziekcultuur.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar of te bestellen via beheerder@hessenhuus.nl.


www.hessenhuus.nl


Inloop in het Leerhuys

ZELHEM - Op donderdag 3 mei van 14.00 tot 16.00 uur zal er weer inloop zijn in het Leerhuys, Markt 2a in Zelhem, speciaal bedoeld voor mensen boven de zeventig, maar anderen zijn ook welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan gezellig worden bijgepraat en daarna wordt er samen wat leuks gedaan zoals een spelletje of er wordt geluisterd naar een verhaal in het Achterhoeks dialect .Ook komt er wel eens iemand vertellen over een bijzonder onderwerp met mooie beelden er bij.