Kayra Wolsink, Co en Coen Middelink (David Maatman ontbreekt op de foto). Foto: PR
Kayra Wolsink, Co en Coen Middelink (David Maatman ontbreekt op de foto). Foto: PR Foto:

Jeugdsporters uit de gemeente Bronckhorst presteren op landelijk niveau

REGIO - Het eerste recurveteam van boogschietvereniging De Gouden Treffer uit Ruurlo werd op zaterdag 31 maart gehuldigd voor het behalen van de eerste plaats tijdens de bondskampioenschappen van de NHB. Het betrof de wedstrijden 18 meter indoor in de A-klasse.

Voor de bondskampioenschappen worden zeven teams uitgenodigd die, binnen Nederland, de meeste punten hebben gescoord. De vier teams met de hoogste punten moeten hierna met elkaar 'kampen'. Drie schutters van het team moeten dan binnen twee minuten elk twee pijlen schieten. Op deze manier worden de eerste drie plaatsen bepaald. Het team wist een topniveau neer te zetten.

De huldiging vond plaats in de boogschiethal in Ruurlo, tijdens de jeugdtraining die onder andere verzorgd wordt door de teamcoach van het winnende team. Het team bestaat uit: Co Middelink (coach/trainer), Kayra Wolsink uit Halle-Heide, Coen Middelink uit Hengelo en David Maatman uit Halle-Nijman. Namens het bestuur en de leden van de Gouden Treffer werd het team, nogmaals, gefeliciteerd en in de bloemetjes gezet.