Foto: PR
Foto: PR Foto:

Euterpe zet adviescommissieleden in het zonnetje

HALLE - Zaterdagavond 14 april was het zover, Muziekvereniging Euterpe liet de aanwezigen genieten van door de adviescommissieleden aangevraagde muziek. En liet horen dat ze iedereen willen meevoeren met de liefde die zij voelen voor de muziek en het plezier om het zelf te maken. In het zonnetje werden gezet de adviescommissieleden, vrijwilligers die veel werk verzetten voor Muziekvereniging Euterpe, deze achtergrondmedewerkers werden nu eens een keer naar voren gehaald en onthaald op een groot applaus.

De slagwerkgroep begon enthousiast met 'Percussionata', een krachtig werk waarbij diverse effectinstrumenten voorbij kwamen zoals bongo's, conga's, cabasa en beatring. De uitvoering van 'The bar seat beat', slagwerk op houten stoelen en 'Balloonology', natuurlijk met veel ballonnen en de nodige geluiden. 'Out Loud' is gebaseerd op Slagerij van Kampen en dit werd een knallende afsluiter van het optreden van de slagwerkgroep. Daarna begon de fanfare van Euterpe met 'Concerto d'Amore' van Jacob de Haan, dit vertegenwoordigt alles waar dit concert voor staat: variatie, liefde en passie en een combinatie van drie verschillende stijlen: barok, pop en jazz. 'Ross Roy' geeft de school weer, het 'doorlopen' van de klassen tot aan het eindexamen, met daarin structuur, discipline maar ook humor, trots en zelfvertrouwen. Een tussendeel met liefde, vriendschap en begrip en eindigend in de herinnering als een monument.

Gevolgd door ´The Best of Abba', wie kent songs niet. In deze medley zitten o.a.: 'Dancing Queen', 'The winner takes it al' en 'Thank you for the Music', het thema van dit concert. Daarna kon men genieten van een medley van Coldplay on Stage, Bon Jovi Rock Mix. Maar ook van het prachtige nummer 'Vivo Per Lei', dat wordt gezongen door Andrea Bocelli,

Als afsluiter van dit concert speelden de slagwerkgroep en de fanfare samen 'Bad Romance' de grote hit van Lady Gaga.