Koningsdag activiteiten Zelhem

ZELHEM - De vrijmarkt, waar tweedehandsspullen voor aantrekkelijke prijzen zullen worden verkocht, vindt plaats in de Stationsstraat. Het Oratoriumkoor houdt haar traditionele brocante Oranjemarkt aan het begin van de Stationsstraat. Voorinschrijving voor het Koningsschieten is mogelijk via zelhemenoranje@outlook.com en kost 0,50 euro, op de dag zelf inschrijven 1 euro.

De winnaar krijgt een bedrag van 50 euro en de Koningsbeker 2018. Voor de vleugels, de staart en de kop zijn natuurlijk ook nog bekers te verdienen. Degene die uiteindelijk de vogel eraf schiet is Koning/Koningin van Zelhem 2018. De inschrijving en namen controleren voor wie zich vooraf heeft ingeschreven begint om 12.30 uur. Het schieten begint om 13.00 uur. De jeugdsoos zorgt ervoor dat er vanaf 12.00 uur stokbroden kunnen worden gebakken. Daarnaast zullen ze iedereen schminken wie dat wil.
In de loop van de middag zal een band optreden in de tent op de markt. Voor de bewoners van de Zonnekamp wordt ondanks de tijdelijke verhuizing naar Doetinchem een gezellige middag georganiseerd. Om 14.30 uur begint de middag met een hapje en een drankje. De prijsuitreiking van de zeskamp zal rond 17.00 zijn, waar de wisselbeker wordt uitgereikt door een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur van de gemeente Bronckhorst.


zelhemenoranje@outlook.com


Dichters op poëzieklinkplek

HUMMELO - De dichters Anna Wiersma en Pieter Bas Kempe dragen zondag 29 april voor uit eigen werk op de poëzieklinkplek van de 19e Kunstwandelroute op het landgoed Enghuizen. De muzikale omlijsting in Hummelo is in handen van Rosanne en Thomas Reitsema. Zij spelen respectievelijk harp en cello. Het optreden vindt plaats van 14.30 tot 16.00 uur.

In geval van regen wordt er uitgeweken naar hoeve 'de Klevenhorst', die 200 m vóór het podium aan de wandelroute ligt. De poëzieklinkplek is het kleinste openluchttheater van Nederland en een vast onderdeel van de kunstwandelroute. Dit evenement wordt ieder jaar van Pasen tot en met Pinksteren (dit jaar 21 mei) gehouden. Langs de 2,5 km lange wandeling over het landgoed staan 33 kunstwerken. Voor het poëtische deel op de zondagmiddag werkt Het Web samen met het dichterscollectief 'de Omsmeders'. De routebeschrijving annex catalogus is voor 4 euro verkrijgbaar bij hotel 'de Gouden Karper' aan de Dorpsstraat 9 in Hummelo of bij café FF naar Steef, aan de Dorpsstraat 1.