Hamove lid Scott Deroue (nr 95) werd derde. Foto: Henk Teerink
Hamove lid Scott Deroue (nr 95) werd derde. Foto: Henk Teerink Foto:

Nederlanders schitteren tijdens World Superbikes in Assen

REGIO - Onder prachtige weersomstandigheden werd afgelopen weekend het World Superbike evenement verreden op het TT Circuit Assen. Michael van der Mark wist twee podiumplaatsen te scoren in de World Superbike. Daarnaast leverden Hamove-leden Scott Deroue en Rob Hartog ook geweldige prestaties in hun klassen.

Voor Michael van der Mark zijn er afgelopen weekend veel naar Assen gekomen. De Rotterdammer stelde het publiek niet teleur, want hij zette twee geweldige wedstrijden neer. In de eerste manche eindigde hij kort achter wereldkampioen Jonathan Rea in tweede positie en in de tweede manche werd hij derde achter winnaar Tom Sykes en Rea. Het publiek was laaiend enthousiast gedurende de wedstrijden, want het gejuich kwam regelmatig boven de motoren uit.
In de World Supersport klasse liet Rob Hartog zich goed van voren zien. In de trainingen stond het Hamove-lid al praktisch constant bij de eerste tien en hij wist deze lijn door te trekken in de wedstrijd. Na een sterke race kwam hij als achtste over de finish, een evenaring van zijn beste uitslag in de World Supersport. Tevens werd Hartog winnaar in de FIM Europe Supersport Cup waar hij in uitkomt. De wedstrijd werd gewonnen de Fransman Jules Cluzel.

Een andere Hamove-lid, Scott Deroue, is één van de kandidaten voor de wereldtitel in de World Supersport 300 klasse. In een krankzinnige wedstrijd met een hele grote kopgroep, vele inhaalacties en valpartijen kwam Deroue als derde over de finish. Met deze uitslag neemt de Kawasaki-rijder tevens de leiding over in het wereldkampioenschap. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Luca Grunwald gevolgd door een andere Nederlander Glenn van Straalen.