Henk en Annet Nijenhuis nabij boerderij Rietberg waar de Hemelvaartwandeling start. Foto: PR
Henk en Annet Nijenhuis nabij boerderij Rietberg waar de Hemelvaartwandeling start. Foto: PR Foto:

Hemelvaartwandeling voor
SamenLoop voor Hoop

WICHMOND – In het kader en in aanloop naar de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst organiseert het Team Nijenhuis uit Wichmond donderdag 10 mei een Hemelvaartwandeltocht. Vanaf boerderij Rietberg aan de Baakseweg 12 in Vorden heeft men op Hemelvaartsdag de keus uit drie wandelafstanden: vijf, tien en zeventien kilometer.

Door Jan Hendriksen

De opbrengst van de wandeltocht zal aan het KWF Kankerbestrijding geschonken worden. Voor de kinderen zal er op de vijf kilometer lange wandeltocht een quiz worden georganiseerd. "We willen deelnemers aan deze wandeling een mooi stukje van de gemeente Bronckhorst laten zien, we komen namelijk over paden die normaliter niet openbaar zijn", zo verklaart Annet Nijenhuis van het Team Nijenhuis.
Voor de vijf en tien kilometer lange wandeltocht kan men 10 mei tussen 10.00 en 13.00 uur van start gaan en voor de zeventien kilometer tussen 10.00 en 12.00 uur. Rond de acht kilometer is er een pauze gelegenheid waar wat lekkernij word aangeboden tegen een klein bedrag. Deelname aan de wandeling kost drie euro per persoon. Kinderen betalen een euro. Bij de Rietberg zal tijdens de wandeling de boerderij open worden gesteld. Er zijn onder meer kalfjes en alpacas te zien.
Team Nijenhuis doet na de edities van 2008 en 2013 voor de derde maal mee aan de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst die op zaterdag 9 en zondag 10 juni in Hengelo (G) plaatsvindt. Annet Nijenhuis: "De deelname brengt ons team een gevoel van samenhorigheid en herkenbaarheid teweeg en het is goed hierbij samen met velen anderen stil te staan. We willen ons inzetten voor een wereld zonder kanker. Samen sta je sterk is dan ook ons motto."


Badeendjes gaan racen voor zwembaden in Bronckhorst

BRONCKHORST - Duizenden badeendjes worden op zondag 2 september te water gelaten in de Grote Beek bij Bronkhorst. Het spektakel wordt opgezet door Lions Club Bronckhorst en de vier openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst.

Serviceclub LC Bronckhorst zet zich hiermee, na de tulpenverkoopactie, andermaal in voor de lokale zwembaden. De openluchtzwembaden In de Dennen (Vorden), Het Elderink (Hengelo), Burgemeester Kruijffbad (Steenderen) en Hessenbad (Hoog-Keppel) werken mee aan deze actie. Hoe gaat het in z'n werk? De zwembaden verkopen lotnummers voor 2,50 euro per stuk. Die lotnummers corresponderen met de rugnummers van de plastic badeendjes. Deze (gehuurde) eendjes kiezen zondag 2 september om 14.00 uur het ruime sop van de Grote Beek, nabij de Bronkhorster molen. De eendjes dobberen richting finish, die nabij het gemaal ligt (richting IJssel). Het eendje dat het eerst de eindstreep haalt, levert het winnende lotnummer op. Nummer twee krijgt de tweede prijs, enzovoort. Een notaris zal zorgen voor een feestelijke opvang van de winnende badeendjes. Waterschap Rijn en IJssel werkt mee aan deze actie. De opbrengst van de actie wordt verdeeld onder de baden, die er alle vier een speciaal doel aan hebben gekoppeld. De komende maanden worden meer details van de actie bekend.