Times Like These bij Live@Ideaal
Times Like These bij Live@Ideaal Foto:

'Times Like These' bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 25 april staat de band 'Times Like These' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden bevraagd over hun mzikale roots en hun ambities in de muziek.

Times Like These werd opgericht in november 2014 door de gitaristen Andries Teunissen en Bart Eenkhoorn. Ondanks een totaal andere muzikale voorgeschiedenis bleken ze aardig op één lijn zitten als het gaat om de muzikale invulling van een rockband. Met Aletta Berkhof vonden ze een zangeres, die qua stemgeluid precies paste bij het repertoire dat ze in gedachten hadden. Bovendien heeft haar energieke uitstraling een aanstekende werking op het publiek. Ook de strakke baspartijen van bassist Henk Lindeboom en de rustige uitstraling van drummer Luit Kamminga bleken een welkome aanvulling. Imco Morren neemt in februari 2017 de 'stokjes' van Luit over. Ook hij heeft er geen problemen mee als de partijen afwijken van het standaard drumwerk. Hoewel de band zo compleet is, zou er nog plaats zijn voor een Keyboard(Hammond)-speler.

Het repertoire van de band Times Like These bestaat uit rockmuziek waarin de gitaar een hoofdrol speelt. Als basis wordt gekeken naar de rock van de jaren \'70 en \'80, maar ook wordt rock uit andere periodes niet geschuwd. Het repertoire van de band bevat o.a. nummers van: Status Quo, Queen, Foo Fighters, Led Zeppelin, Thin Lizzy. De setlist wordt aangevuld met rustige nummers om het publiek even op adem te laten komen, zoals Tracy Chapman, Eric Clapton en Jeff Beck op de lijst.