Jan Aartsen. Foto: PR
Jan Aartsen. Foto: PR Foto:

Vordense band Pooh Now keert terug naar Reurpop

RUURLO - Wat krijg je als je leden van De Bankdirecteuren, Sue The Night, Livin'Room en Kas Bendjen bij elkaar zet? Pooh Now! Zondag 10 juni zet deze Vordense formatie, vóór ABBA Fever en POPGUNNN, een spetterende show neer, bomvol sfeervolle folk-klanken en snerpende rockmuziek. Pooh Now laat zich niet vaak in het wild zien, maar voor Reurpop maken ze graag een uitzondering. Moeiteloos spelen ze hits van toen én nu. Met de klankkleuren van een blazerssectie, viool, accordeon en meerstemmige zang, naast de bekende drums en gitaren, kan iedereen op zijn klompen aanvoelen dat het in de Balzaal, al voor de avond valt, gezellig wordt.


Rijdersparade voorafgaand aan wegraces Hengelo

HENGELO - Voortaan maakt een officiële rijdersparade onderdeel uit van de wegraces in Hengelo. De Hengelose Auto- en Motorvereniging (Hamove) organiseert deze rijdersparade, waarbij deelnemers aan de races onder politiebegeleiding het dorp in rijden. In het centrum stellen de coureurs hun motoren om 19.00 uur op voor het publiek. Hamove-voorzitter Fred Versteege: "Bij veel races in het buitenland is een rijdersparade al onderdeel van het evenement. Het is de bedoeling om de rijdersparade in Hengelo steeds op de vrijdag vóór de wegraces te organiseren. Vanwege dodenherdenking is de eerste editie niet op vrijdag 4 mei, maar op donderdag 3 mei." Bezoekers van de wegraces worden op zondag, na afloop van de races, buiten het dorpscentrum om geleid. De gemeente vroeg Jean Kreunen, betrokken inwoner en motorliefhebber, nog om mee te denken over een andere invulling van die zondag. Jean Kreunen: "We hebben samen met de politie de mogelijkheden bekeken, maar we kunnen de veiligheid niet garanderen. Dat kan dus niet meer, maar gelukkig biedt de Hamove een prachtig alternatief om de verbinding tussen de inwoners en de wegraces te behouden."


Schik met bloemen onder de molen

VORDEN/LINDE – Wie van bloemen houdt, bezoekt 28 en 29 april de Lindensche molen aan de Lindenseweg 29 in Vorden. Van 10.00 tot 17.00 uur geeft Jan Aartsen informatie over de workshops, is er een expositie over plantaardige objecten, drie keer per dag geeft hij een bloemwerkdemonstratie en er is een PowerPoint presentatie. De koffie en thee staan klaar.


www.janaartsen.nl