Bezoekers beleven de Middeleeuwen bij kasteel De Kelder. Foto: Keshia Fotografie
Bezoekers beleven de Middeleeuwen bij kasteel De Kelder. Foto: Keshia Fotografie

Eerste 'Middeleeuws Festijn' met
zondagavond livemuziek

DOETINCHEM - Rond kasteel De Kelder in Doetinchem herleven Eerste Pinksterdag, zondag 20 mei, en Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei middeleeuwse tijden tijdens de twaalfde editie van het Middeleeuwse Festijn. Op de zondag is het festijn geopend van 11.00 tot 21.00 uur en ook op maandag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Deze editie beleeft een primeur, want zondag van 17.00 tot 21.00 uur nemen twee livebands en een singer-songwriter luisteraars mee op een muziektocht door de wereld. Zij brengen een mix van onder andere folk en rock met Schotse, Ierse en Viking-invloeden. Deze avond zijn ook het kampement, de middeleeuwse markt en middeleeuwse horeca open. Veel middeleeuwse deelnemers uit Nederland en buurlanden reizen af naar kasteel De Kelder, waar de Middeleeuwen zo echt mogelijk worden uitgebeeld.

Beide dagen kunnen bezoekers de Middeleeuwen beleven. Er is een kasteelbelegering, waarna de aanwezige kinderen het met (ongevaarlijke) wapens opnemen tegen ridders tijdens de kinderveldslag. Een roofvogeldemonstratie, middeleeuwse vertellingen, boogschieten voor kinderen en lekkernijen van de Medieval Catering maken dit festijn tot een goede weergave van het leven in de Middeleeuwen. Ook nieuw is dat bezoekers op beide dagen getuige kunnen zijn van de zogeheten 'Battle of the Lion', een nieuwe, vanuit Oost-Europa geïntroduceerde sport met zijn wortels in de Middeleeuwen. Daarbij binden ridders in hun volledige harnas te voet de strijd aan met andere ridders. In Europa wordt overigens al enkele jaren het Europees Kampioenschap in deze middeleeuwse sport gehouden. Gelachen wordt er bij reiziger Alderhandt die met jongleren, acrobatiek en zijn diabolo iedereen vriendelijk op het verkeerde been probeert te zetten. En al snuffelend vindt de bezoeker op de middeleeuwse markt een aardige herinnering.

Programma beide dagen
10.00 uur: opening van het Middeleeuws Festijn; 11.00 uur: roofvogeldemonstratie; 12.00 uur: middeleeuwse vertelling; 14.00 uur: roofvogeldemonstratie en om 15.00 uur: Veldslag en aansluitend de veldslag tussen kinderen en ridders.

Informatie en tickets
Kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 5 euro, 13 jaar en ouder in de voorverkoop 6 euro en aan de kassa 8 euro. Het Middeleeuws Festijn wordt gehouden bij kasteel De Kelder aan de Kelderlaan 11 in Doetinchem. Meer informatie en tickets in voorverkoop, zie de website.


www.middeleeuws-festijn.nl