In de gemeente Bronckhorst wordt gestart met Walking Football. Foto: Karin ten Heggeler
In de gemeente Bronckhorst wordt gestart met Walking Football. Foto: Karin ten Heggeler

Football Bronckhorst gaat van start

HENGELO - In de gemeente Bronckhorst wordt gestart met Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn.

In andere gemeenten is het al een groot succes: met zes tegen zes, zonder keepers, rustig een balletje trappen. Rennen, slidings en fysiek contact zijn uit den boze en buitenspel bestaat niet. Voetbalverenigingen V. en A.V. PAX en SV Keijenburgse Boys stellen hun velden roulerend beschikbaar voor het project Old Stars Bronckhorst. De combinatiefunctionarissen van de gemeente Bronckhorst ondersteunen in de opstartfase van het project. Een training start met een warming-up, gevolgd door Walking Football. Deelnemers hoeven geen voetballer te zijn om mee te doen en ook dames zijn van harte welkom. Tijdens de trainingen is niets verplicht, alles naar eigen kunnen, het plezier staat voorop.

Drie weken trainen
Vrijdagmorgen 4 mei om 10.00 uur is de aftrap op het voetbalveld van SV Keijenburgse Boys. Voor de proeftraining, trek hiervoor makkelijke kleding of trainingspak/broek en sport/voetbalschoenen aan, geeft Jeroen Burghout in de kantine een korte uitleg van de spelregels. Jeroen is onder andere trainer van de Goldstars Heracles. Eerst alleen kijken kan ook.

Na afloop van de opstartfase wordt gekeken hoe het verder gaat. De missie is over enige tijd bij alle voetbalclubs in Bronckhorst een Walking Football team te hebben. Naast wekelijkse trainingen is het vooraf samen komen onder het genot van een kop koffie en sociale activiteiten ook belangrijk.

Aanmelden (gewenst) kan per mail via Karin ten Heggeler.


k.tenheggeler@bronckhorst.nl