Jubilarissen gehuldigd Stichting Noodhulp Zelhem

ZELHEM/IJZEVOORDE - De Stichting Noodhulp Zelhem hield woensdag haar jaarlijkse vrijwilligersmiddag in de Pokkershutte in Ijzevoorde. In zijn openingstoespraak bracht de voorzitter Niek Willemsen de aanwezige 70 vrijwilligers op de hoogte van het wel en wee van Noodhulp. Door vergrijzing en het gegeven dat ouderen langer thuis (moeten) blijven wonen, neemt de vraag naar hulp toe. Ook zijn de gevallen vaak gecompliceerder. In de meeste gevallen kan Noodhulp gelukkig nog altijd een oplossing bieden. Maar het vrijwilligersbestand vergrijsd en nieuwe jongere vrijwilligers zijn moeilijk te krijgen. Dat is een zorgpunt voor de toekomst.

De gemeente Bronckhorst heeft het ouderenbeleid tot speerpunt gekozen en zet hier goed op in. Bij dit beleid is Noodhulp, samen met andere organisaties, nauw betrokken. Om ook digitaal goed bereikbaar te zijn wil Noodhulp haar website vernieuwen en meer up-to-date houden. Hiervoor is bij de gemeente Bronckhorst een subsidie aangevraagd en wordt er door een werkgroep binnen de Stichting aan gewerkt.

Jubilarissen
Ook dit jaar werden er op de vrijwilligersmiddag weer jubilarissen gehuldigd. Gert en Jopie Nijhof, Alie Smeitink en Jenny Mos waren maar liefst 25 jaar actief voor Noodhulp. Daarnaast waren Willie Menkhorst, Dinie Lettink, Bernard Lucassen en Fennie de Gelder 12 ½ jaar actief. Allen kregen een passend cadeau en bloemen.

De middag werd afgesloten met een koud- en warm buffet dat zoals gewoonlijk uitstekend verzorgd werd door poeliersbedrijf Willy Kappert.


Helma Snelooper dicht op landgoed Enghuizen

HUMMELO - De dichters Helma Snelooper en Simon Dermijn dragen zondag 15 april voor uit eigen werk op de poëzieklinkplek van de 19e Kunstwandelroute op het landgoed Enghuizen. Voor de muzikale omlijsting in Hummelo zorgen Joséphine Noyons (zang en gitaar) en Frans van Til (fluit en viool). Het optreden vindt plaats van 14.30 tot 16.00 uur.

In het geval de weergoden voor (veel) regen zorgen, wordt er uitgeweken naar hoeve 'de Klevenhorst', die 200 m vóór het podium aan de wandelroute ligt. De poëzieklinkplek is het kleinste openluchttheater van Nederland en een vast onderdeel van de kunstwandelroute. Langs de 2,5 km lange wandeling over het landgoed staan dit jaar 33 kunstwerken. De route is iedere dag te lopen van zonsopgang tot zonsondergang. De poëzievoordrachten vinden plaats op de zondagen.

De routebeschrijving annex catalogus is voor 4 euro verkrijgbaar bij hotel 'de Gouden Karper' aan de Dorpsstraat 9 in Hummelo of bij café FF naar Steef, aan de Dorpsstraat 1. Deze locaties zijn tevens het begin- en eindpunt van de route.