Het Zelhems Christelijk Oratorium Koor. Foto: PR
Het Zelhems Christelijk Oratorium Koor. Foto: PR Foto:

ZCOK brengt muziek van Bach, Mozart en Vivaldi

ZELHEM - Op zaterdag 21 april geeft het Zelhems Christelijk Oratorium Koor een concert in de Lambertikerk te Zelhem. Op het programma staat muziek van J.S. Bach, W.A.Mozart en A. Vivaldi. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Van Bach wordt uitgevoerd de Cantate 'Der Friede sei mit dir', van Mozart 'Vesperae solennes de confessore' en 'Exsultate Jubilate' van Vivaldi 'Gloria in D'. Medewerkenden zijn: Irma ten Brinke (sopraan), Karin van der Tuin (alt/mezzo), Egbert van Hattem (tenor), Christiaan Peters (bas), Wilbert Berendsen (orgel) en het Projectorkest Twente. Het geheel staat onder leiding van dirigent Jaap Vonk.

Informatie en kaarten bestellen 06-19772891.


www.zcokzelhem.webs.com


Bingo bij D'n Draejer in Velswijk

VELSWIJK – Carnavalsvereniging De Doldraejers te Velswijk en Wittebrink houdt wederom in het dorpshuis D'n Draejer, gezellige bingoavonden voor jong en oud. De bingoavond is vrijdag 13 april, aanvang om 20.00 uur.

Iedereen mag een keer een kijkje komen nemen om te zien of het geluk ook voor hem/haar is weggelegd. Voor 10 euro koopt men een set kaarten waarmee acht ronden gespeeld kan worden, of koopt een duo kaart voor 15 euro waarmee men dubbel kans heeft. Men krijgt acht verschillende kleuren bingokaarten, elke ronde heeft een andere kleur, daarmee kan men de hele avond spelen. De prijzen zijn 10 euro, 15 euro en 25 euro per ronde. Ook kan men mee spelen met duo kaarten, deze zijn 15 euro en dan heeft men iedere ronde twee kaarten om mee te spelen. Ook is er de mogelijkheid om in de pauzes voor 5 euro mee te spelen met twee keer een extra ronde, waarbij de winnaar maar liefst 50 euro wint.

Dorpshuis D'n Draejer aan de Velswijkweg 50 gaat om 19.30 uur open. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen. De Doldraejers zien een ieder dan ook graag op vrijdag 13 april in Velswijk.


Chr. Harmonie Prinses Juliana vraagt om uw stem

ZELHEM - Ook dit jaar organiseert de Rabobank Graafschap weer een Clubkascampagne. Dit houdt in dat er 150.000 euro verdeeld wordt onder de verenigingen en stichtingen (cultuur en sport) in de Achterhoek. Om in aanmerking te komen voor een deel van dit bedrag konden een maand geleden verenigingen en stichtingen zich opgeven bij de Rabobank. Ook Chr. Harmonie Prinses Juliana heeft zich opgegeven om in aanmerking te komen voor een deel van dit bedrag.

Mensen die bankieren via de Rabobank (leden van de bank) mogen via een unieke code stemmen op de vereniging of stichting waarvan zij vinden dat ze een deel van het bedrag zouden moeten krijgen. U hebt wanneer u lid bent van de Rabobank deze week via de post een brief gekregen van de bank met daarin een unieke code (zie stemkaart) waarmee u kunt stemmen. Ieder lid van de bank kan 5 stemmen uitbrengen. De Harmonie hoop dat leden van de Rabobank op de vereniging stemmen.


Bibliotheek zoekt KennisMakers

BRONCKHORST - De bibliotheek is bij uitstek een plaats om kennis te delen. Niet alleen kennis over boeken of literatuur, maar bijvoorbeeld ook hele praktische of technische kennis. Tegelijk biedt de bibliotheek een plaats voor verdieping van die kennis.

In de bibliotheek is echter niet alle kennis in huis: daarom worden KennisMakers gezocht. Wie weet bijvoorbeeld iets over tuinieren in de stad? Of over presenteren? Of over filmklassiekers uit de jaren '50, John F. Kennedy of iets heel anders? Die kan nu samen met de bibliotheek anderen kennis laten maken met zijn of haar kennis. Dit gebeurt op kleine schaal, met een groep belangstellenden aan, of bij een grote tafel in de publieke ruimte. De KennisMaker bepaalt zelf wat en hoe dit te gaan doen en samen met een medewerker van de bibliotheek wordt gekeken hoe dat kan worden georganiseerd. Bijvoorbeeld den eenmalige workshop geven, of een serie kleinschalige lezingen.

Zo wordt met ieders unieke kennis, een bijdrage geleverd aan de maatschappij, door samen met de bibliotheek deze kennis te verspreiden en te verdiepen.

Wie KennisMaker wil worden en zijn of haar passie graag wil delen met anderen, stuurt een bericht via kennismakers@bibliotheekwestachterhoek.nl of vraagt het een van de medewerkers. Zij nemen contact op om verder te praten.


SamenLoop voor Hoop Teaminfoavond

BRONCKHORST/ZELHEM - De derde teamavond voor teams die zich al hebben opgegeven voor de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst en belangstellenden wordt donderdag 19 april gehouden.

De SamenLoop vindt plaats op 9 en 10 juni op het Pax terrein in Hengelo. Wie bezig is met de samenstelling van een team of nadere informatie wil, is van harte welkom. Op deze avond is ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst burgemeester Marianne Besselink aanwezig en vertelt Martijn van Pampus over zijn zoon bij wie een aantal jaren geleden kanker is geconstateerd.
Verder het laatste nieuws over de teams, de kaarsenceremonie en de kinderloop.

Het bestuur van de SamenLoop Bronckhorst, Dirk Hiddink, Hans Lubbers, Cilia Luimes, Ben de Vries, Marga Lubbers, Herman Luimes en Joke Berendsen, nodigt iedereen uit voor deze avond, die wordt gehouden in Ellens Restaurant aan de Burgemeester Rijpstrastraat 10 in Zelhem. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie en om aan te melden op de website of Facebook.


samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst

Facebook SamenLoop voor Hoop Bronckhorst