In deze doos kunnen de sponsorzegels voor Amnesty
In deze doos kunnen de sponsorzegels voor Amnesty Foto:

Sponsoracties voor Amnesty International Zelhem/Halle

Zelhem - Op initiatief van Amnesty International Zelhem/Halle gaan de leerlingen van groep 8 van de basisscholen uit Zelhem, Halle en Wolfersveen dit jaar voor de zesde keer met bussen naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Het project start in april met een bezoek van een vertegenwoordiger van Amnesty International aan de scholen. Hij/zij vertelt over Mensenrechten, Kinderrechten, oorlog en vrede en herdenken. Op 25 april vertrekken de bussen naar Westerbork. De leerlingen krijgen er een film te zien over de Joden in Kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het tentoonstellingsgedeelte zijn veel materialen te zien uit die tijd. Vervolgens gaan ze naar het voormalig kampterrein, waarbij verteld wordt over het leven in het kamp. Bij het monument worden, ter nagedachtenis aan de 102.000 slachtoffers, bloemen gelegd. Op 14 en 15 mei komt iemand die de Tweede Wereldoorlog zelf heeft meegemaakt of iemand die vertelt over zijn familie, die op een bijzondere manier bij de oorlog betrokken was, naar de scholen.

Het project is duur, maar belangrijk en wordt gelukkig mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren. Zo draagt Jumbo Hollak al 5 jaar haar steentje bij door de mogelijkheid van sparen van sponsorzegels. Bij de uitgang van de supermarkt staat een grote doos, waarin de sponsorkaarten en losse sponsorzegels, gedeponeerd kunnen worden. Ook kan men statiegeldbonnen doneren via één van de keuzeopties in de flessenautomaat. Deelname aan deze sponsoractie is van groot belang, hiermee kan een deel van de kosten worden betaald.


zelhem.amnesty.nl