Lekker Bezig!-workshop Nordic Walking

ZELHEM - Zelhemmers opgelet: Wil je Lekker Bezig! zijn in de buitenlucht? Twijfel dan niet en meld je nu aan voor de gratis demonstratie Nordic Walking op 7 april met Welmoed Meindertsma.

Nordic Walking is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud. Het is de ideale sport om te gebruiken bij gewichtsvermindering, fysieke fitheid verbetering en training van het uithoudingsvermogen. Nordic Walking biedt enthousiaste, sportieve mensen een gemakkelijke en leuke manier om te genieten van een gezonde en actieve leefstijl, maar ook voor minder actieve mensen is het een ideale manier van bewegen. Door de verdeling van het gewicht op je eigen benen en extra op de Nordic Walking poles, is de belasting op de gewrichten beduidend minder. Hierdoor is deze sport bij uitstek geschikt voor mensen met enkel-, knie- of heupklachten, maar ook voor rugpatiënten.

Tijdens de Nordic Walking demonstratie onder leiding van Welmoed Meindertsma kan zelf worden ervaren hoe het is om met stokken te wandelen en krijgen deelnemers informatie over de sport en de materialen. Wie het leuk vindt, kan daarna besluiten om de Nordic Walking techniek echt te leren door een cursus te volgen. Maak familie, vrienden, buren en kennissen enthousiast en kom Nordic Walken.

Welmoed Meindertsma is INWA Nordic Walking instructeur van het eerste uur en geeft al jaren demonstraties, cursussen en trainingen. Naast Nordic Walking is zij tevens instructeur van vele andere sporten. Verder heeft zij zich als sportmassagetherapeut gespecialiseerd in houding en beweging. Niet alleen sport, maar ook leefstijl is een deel van haar kennisvlak. Zij is namelijk ook werkzaam als leefstijlcoach waarbij zij mensen en bedrijven helpt om andere, gezondere keuzes te maken.

Wie de stap zet, trekt prettig zittende kleding en fijne wandelschoenen aan en doet mee. De dag begint om 10.00 uur bij het café 't Witte Paard. Voor de Nordic Walking poles en een warm drankje wordt gezorgd. De workshop eindigt om 11.30 uur. Wees er snel bij en meld je aan op de site.


lekkerbezig.org/activiteiten/nordic-walking


Petitie 'Help, Ons Achterhoekse landschap verdwijnt' levert 2.866 handtekeningen op

ACHTERHOEK - Maar liefst 2.866 mensen hebben hun handtekening gezet onder de petitie 'Help, ons Achterhoekse landschap verdwijnt'. Met de petitie roepen de Gelderse Natuur en Milieufederatie en Natuurmonumenten gemeenten op om te zorgen voor het behoud van het karakteristieke Achterhoekse coulisselandschap om daarmee de verdere afname van de biodiversiteit tegen te gaan. De petitie wordt overhandigd aan de onderhandelende partijen, zodat zij de nodige maatregelen kunnen opnemen in het coalitieakkoord.

De gemeente Bronckhorst viel de eer te beurt om als eerste gemeente van de regio Achterhoek de petitie in ontvangst te nemen. Wilko Pelgrom, lijsttrekker van het CDA in de gemeente Bronckhorst zei daarop toe om samen met inwoners en boeren aan de slag te gaan en de petitie mee te nemen in de onderhandelingen. De komende weken wordt de petitie ook overhandigd in de gemeente Aalten, Berkelland, Doetinchem, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Achtergrond
Onderzoek van de Radbouduniversiteit Nijmegen naar insectensterfte heeft aangetoond dat de biomassa aan insecten afgelopen 27 jaar dramatisch is teruggelopen. De onderzoekers geven aan dat de hoeveelheid strekkende meters houtwallen en bloemrijke greppels een groot positief effect heeft op de biodiversiteit. Juist deze elementen verdwijnen de laatste jaren uit het Achterhoekse landschap. Reden voor de Gelderse Natuur en Milieufederatie en Natuurmonumenten om een petitie te starten. Dat de inwoners de zorgen delen, blijkt uit het grote aantal handtekeningen dat is gezet.