Het Dancefeest Heel Holland Hakt wordt bij Raveboerderij Garritsen gehouden. Foto: PR
Het Dancefeest Heel Holland Hakt wordt bij Raveboerderij Garritsen gehouden. Foto: PR

Raveboerderij Garritsen organiseert Heel Holland Hakt

TOLDIJK – Bronckhorst heeft er een nieuw evenement bij. Op zaterdag 21 april staat Heel Holland Hakt op het programma op het terrein van vleesboerderij Garritsen aan de Wolfsstraat in Toldijk. Voor dit Dancefeest wordt het Raveboerderij Garritsen genoemd en kunnen 1500 liefhebbers genieten van DJ Paul Elstak, Two Brothers on the Fourth Floor, Party Animals en het lokale talent DJ Roan.

Door Liesbeth Spaansen

Al in 2015 ontstond bij Dinand Garritsen het idee voor dit nieuwe feest toen hij luisterde naar de foute cd van Q, dance en andere muziek van de '90. "Mijn vrouw Annelies zei: 'Dit zou ook een keer gaaf zijn om thuis te doen'. Dat vond ik ook wel."
Na de Hikermis, het vijftienjarig jubileum van Hike op het evenemententerrein van Vleesboerderij Garritsen, kwam Dinand in gesprek met Lukassen Produkties, het management van nineties artiesten. De line-up die Dinand op het oog had, was niet beschikbaar en het idee bleef liggen. "Maar het bleef wel malen zeg maar. Ook in 2016 was ik ermee bezig, maar toen overleed pa."

Half 2017 stond een groep vrienden op zondagavond in de megatent op de Zwarte Cross. "Ik zag Annelies en wat vrienden die buiten de menigte stonden," weet Dinand nog goed. "Two Brothers on de Fourth Floor die begonnen te knappen en die hele tent en net zoveel mensen daarbuiten gingen helemaal los. Dan praat je over ergens tussen 15000 en 20000 man. Toen had ik zoiets van: als dat hier kan, kan dat in Toldiek ook."

Dinand Garritsen richtte samen met zwager Ben Bulten en beste vriend Niels Ebbers de Stichting Triple H Events op. Dinand is woordvoerder en regelt boekingen en reclame. Ben Bulten houdt zich bezig met de administratieve en juridische zaken, vergunningen, financiële stromen tijdens het feest zelf en internetverbindingen (vanwege de tickets). Niels Ebbers is verantwoordelijk voor de hele productie.

Die nieuwe stichting was nodig, vertelt Ben Bulten. "Van de evenementen die bij de vleesboerderij werden gehouden, zoals de Dutch Open Schapendrijven, Oldtimer Tractorritten, fuiven van Kiek Uut Toldiekers en Humstee en de Autocross Loenen, huurden verschillende externe partijen de terreinen. We waren alleen zijdelings betrokken bij de organisatie. De Slachtvisite, het Toldieks Piratenfeest en de TV boer waren eigen producties. Het Dancefeest Heel Holland Hakt is nu bewust los van het evenemententerrein en de maatschap."

Het is duidelijk dat de drie zin hebben in het feest op 21 april. "Het is een van de eerste feestjes van het seizoen en we vinden het gewoon leuk om te organiseren. Als je niks doet gebeurt er ook niks. We hebben het over vergrijzing en leegloop, maar ik denk dat het van levensbelang is voor een krimpregio, zoals wordt gezegd, dat we wat organiseren."

Het wordt bewust een feest voor maximaal 1500 bezoekers. "Er komt zoveel bij aan productiekosten, stroomvoorziening, licht en geluid, aankleding, toiletvoorziening, ehbo en dergelijke. Besparen kunnen we omdat we geen tent nodig hebben. Dat hebben we eerder gedaan met de Kiek Uut Toldiekers Fuif en we weten dat het past."

De ticketservice en -scanners zijn gehuurd van de Feestfabriek. "Daar werk ik toevallig, dus dat was makkelijk. Het is ook praktisch, daar is alle software en hardware in huis om van verkoop tot scannen aan de deur alles vlekkeloos te laten verlopen."

Recent werden de regels omtrent het gebruik van bierflesjes in feesttenten bekend gemaakt. Flesjes zijn toegestaan bij bestaande fuiven, bij nieuwe evenementen niet. "Dus ook niet bij Heel Holland Hakt. Maar we hebben alle vertrouwen in dit nieuwe evenement, al vinden we het ook spannend hoe het wordt."


tickets.feestfabriek.nl/HeelHollandHakt2018