Nieuw fanfareorkest zoekt muzikanten

ZELHEM/ZUTPHEN - Het nieuw opgerichte Open Fanfare Orkest zoekt muzikanten. Het OFO is een fanfareorkest nieuwe stijl dat op een zo hoog mogelijk niveau muziek gaat maken onder leiding van dirigent Willem van Zee. Op een nieuwe en verfrissende manier wil zij de fanfaremuziek weer op de kaart zetten. Per seizoen organiseert OFO twee tot drie bijzondere projecten die afwisselend bestaan uit samenwerkingen met beroepsmusici, amateurmusici, cross-overs met andere muziek- en kunstvormen of voor educatieve doeleinden.

Het Open Fanfare Orkest biedt muzikanten de kans om zich op een flexibele manier helemaal op de muziek te richten. Dus geen verkoopacties, straatoptredens of oud papier ophalen, maar gewoon muziek maken in de projecten waarvoor de muzikant zich inschrijft. En dat samen met andere muzikanten die precies hetzelfde willen.

Wilma Heijmink, één van de leden van de werkgroep OFO geeft aan: "Muzikanten met minimaal C-niveau kunnen zich inschrijven voor onze projecten. Een diploma is niet vereist. In verschillende secties zijn nog plekken beschikbaar". De repetitie voor het eerste project begint op zaterdag 1 september 2018 in Zutphen.

Het OFO is een initiatief van muziek- vereniging Union uit Zelhem

"Onze nieuwe thuisbasis wordt de Muzehof in Zutphen. Daar zullen we ongeveer eens per twee weken op de zaterdagochtend repeteren. We hebben voor Zutphen gekozen zodat ook (jonge) muzikanten zonder vervoermiddel er makkelijk kunnen komen" verklaart Caroline Smeets, ook lid van de werkgroep.

Het eerste project wordt afgesloten met een feestelijk concert in de Hanzehof in Zutphen op zaterdagavond 1 december 2018. Hiervoor werkt OFO samen met Marlies Claasen en de beroemde Noorse tubaïst Oystein Baadsvik. Op het programma staat o.a. 'The Year of the Dragon' van Philip Sparke, 'Fnugg Blue' met solist Oystein Baadsvik en 'Guerra de Seccionnes'.

Het Open Fanfare Orkest is een initiatief van muziekvereniging Union uit Zelhem. In het voorjaar van 2017 is besloten om na te gaan denken over een fanfareorkest nieuwe stijl. De aanleiding hiervoor was dat het binnen de traditionele vereniging steeds lastiger werd om een volwaardig orkest te zijn met bijbehorende verenigingsverplichtingen.

Een werkgroep heeft in de loop van de tijd op diverse locaties inspiratie opgedaan en is gaan brainstormen hoe een fanfareorkest nieuwe stijl eruit zou kunnen zien. In samenwerking met de dirigent is er daarna gewerkt aan het programma. Op 30 januari 2018 is besloten om muziekvereniging Union Zelhem over te laten gaan in stichting Open Fanfare Orkest.
Voor meer informatie en inschrijving kunnen muzikanten terecht op de website.


www.openfanfareorkest.nl


Gespreksgroep aangaande rouwbeleving

HALLE - Je hart luchten, de naam kunnen noemen, vragen hoe een ander het doet en ervaart, het ontmoeten van mensen die weten waar je het over hebt. Het kan soms helpen je weer een beetje lichter te voelen. Op initiatief van de Protestantse Gemeente Halle wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan een gespreksgroep aangaande rouwbeleving.

Voor een ieder die het gemis van een geliefde te verwerken heeft. Niet zwaar of ingewikkeld, een ieder kan en mag vertellen wat hij/zij wil delen.

Wij denken aan drie à vier keer samenkomen, dit alles in vertrouwen en in een vertrouwde omgeving. Voor de eerste keer vragen wij, indien u dat wilt, de rouwkaart van uw geliefde mee te nemen. De eerste bijeenkomst zal zijn op maandag 9 april, vanaf 14.45.

Als u aan zou willen sluiten of vragen heeft, neemt u dan contact op met Riekie Cancian. Dit kan per mail of telefonisch.


0314-631105

7025av14@hetnet.nl