Band 'Op Drift'. Foto: PR
Band 'Op Drift'. Foto: PR Foto:

Op Drift in het Heidehuus

Halle Heide - Vrijdag 30 maart is de band 'Op Drift' te gast in het Heidehuus in het kader van het initiatief 'MuziekLokaal', waarbij tijdens het seizoen elke laatste vrijdag van de maand live-muziek geprogrammeerd is. Ook deze maand kan 'Lokaal' heel letterlijk genomen worden, want de drummer van 'Op Drift' woont in Halle Heide op nog geen 200 meter van het Heidehuus. De entree is vrij. Halverwege de avond gaat de organisatie 'met de pet rond' om het initiatief ook voor de toekomst te kunnen behouden.

Op Drift is in 1990 ontstaan als boerenrockband rondom zanger/gitarist en boer Wim Woestenenk. Samen met vrienden werden aanvankelijk covers gespeeld, maar al snel kwam Wim met eigen teksten en melodieën, die hun oorsprong vonden in het boerenleven, waar ze deel van uitmaakten. Er werd dan ook al snel stevig aan de weg getimmerd. Daarbij zat de tijd mee, want de op Rock geënte muziek paste perfect binnen het boerenprotest tegen de mestwet en de band werd onder andere uitgenodigd om tijdens dat protest op te treden op het Malieveld in De Haag.

Andere hoogtepunten zijn zeker het live-optreden in het landelijke radioprogramma 'Spijkers met koppen' en de Internationale tournee door Canada en de Verenigde Staten in 2016. Twee en een halve week verzorgden ze daar optredens op uitnodiging van emigranten uit Nederland.

De band onderging in de loop der jaren vele wisselingen, maar de muziek van Wim Woestenenk bleef centraal staan. Het repertoire is in de afgelopen jaren wel uitgebreid met enkele Engelstalige Rock-nummers. De huidige band bestaat naast Wim uit Fred Duyn-drums en zang, Victor Macaré-gitaar en zang en Fred de Lange-bas, allemaal muzikanten, die hun sporen verdiend hebben in de muziekscene rond Zutphen en Vorden.

Inmiddels is de muziek van 'Op Drift' vastgelegd op 4 CD's. Ze zijn een mix van veelal eigen nummers met daarnaast enkele covers.