De IJssel bij Doesburg, gezicht op de Fraterwaard. Foto: PR
De IJssel bij Doesburg, gezicht op de Fraterwaard. Foto: PR Foto:

Expositie 'De IJssel, de mooiste rivier van Nederland' verlengd

DOESBURG - In verband met de grote belangstelling is besloten de bovengenoemde expositie te verlengen tot en met 13 mei (het weekend na Hemelvaart). Inmiddels hebben meer dan 10.000 belangstellenden de tentoonstelling bezocht.

Onder bovenstaande titel toont Streekmuseum De Roode Tooren een boeiende expositie over de IJssel. Met name wordt aandacht besteed aan het Gelderse deel, vanaf het begin bij IJsseloord/Westervoort tot ongeveer Zutphen. Uiteraard ligt de nadruk op Doesburg en haar directe omgeving.
De tentoonstelling geeft middels diverse thema's interessante informatie over de rivier. De aspecten die onder andere aan bod komen zijn natuurlijk het ontstaan van de huidige rivier en haar geschiedenis, historische kaarten uit de 16de en 18de eeuw, de diverse overstromingen, de rivier als handelsrivier met name in de tijd van de Hanze, de scheepvaart en riviervisserij, bruggen en veren met speciale aandacht voor de laatste schipbrug van Nederland bij Doesburg, de IJssel als strijdtoneel. Ook wordt er aandacht besteed aan de vele steenfabrieken langs de rivier in deze regio. De oudste vermeldingen zelfs al in de 14de eeuw. Ook de vogels in de uiterwaarden komen aan bod met o.a. aandacht voor de ganzenopvang in de Fraterwaard. De bezoekers kunnen genieten van indrukwekkende filmbeelden van de rivier vanuit de lucht.
De expositie is gratis toegankelijk en geopend van dinsdag tot en met vrijdag 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag 13.00 tot 17.00 uur. Locatie: Roggestraat 9-11-13 te Doesburg.


0313-474265

www.deroodetooren.nl