Foto: PR
Foto: PR Foto:

Opvoering blijspel 'Een baby om te
stelen' in vernieuwde Buurtschapshuus

HEELWEG - Toneelgroep Heelweg brengt op zaterdag 24 maart een blijspel voor het voetlicht: 'Een baby om te stelen'. Het vrolijke stuk, geschreven door Bernd Gombold en vertaald door Huib Drukker, bestaat uit drie bedrijven. Het wordt opgevoerd in het vernieuwde Buurtschapshuus, Molenweg 17 in Heelweg. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de voorstelling begint om 20.00 uur.

Vanaf de zomer 2017 werd het Buurtschapshuus in Heelweg ingrijpend verbouw. De spelersgroep repeteerde in de herfst en winterperiode noodgedwongen bij één van de spelers thuis. Vanaf februari kon de groep gelukkig weer op het vaste honk terecht om het toneelspel op het podium te oefenen.

Het blijspel speelt zich af in Elkenrade, een klein dorpje waar bijna nooit iets gebeurt. De toeschouwer maakt mee wat er zich in de burgemeesters woning afspeelt. Behalve de burgemeester, zijn vrouw, zijn assistente en zijn moeder komen daar diverse andere dorpsfiguren in- en uitlopen. Het publiek maakt ook kennis met het hoofd van politie, een bemoeizuchtige buurvrouw, een landloper en een gemeentearbeider. Weinig privacy dus voor het burgemeestersechtpaar. Het verhaal begint wanneer de burgemeestersvrouw thuiskomt na een wel verdiend verblijf in een kuuroord. Zij moet van het treinstation worden opgehaald.

Voor deze voorstelling kan worden gereserveerd via de website, per e-mail of telefonisch. Entree 7,50 euro (kinderen t/m 12 jaar 5 euro).


06-12046441

tgheelweg@gmail.com

www.toneelgroepheelweg.nl