Winnaar publieksprijs 'Ode aan de bezoeker'. Foto: Angela van Etten
Winnaar publieksprijs 'Ode aan de bezoeker'. Foto: Angela van Etten Foto:

Volop activiteiten tijdens de
Kunstwandelroute Hummelo

HUMMELO - Op het mooie landgoed Enghuizen hebben 33 kunstenaars, samen met de dichtersgroep De Omsmeders weer een bijzondere kunstroute uitgezet. Aan de route wordt ook meegewerkt door leerlingen van het Almende College, locatie Bluemers, te Silvolde . Deze manifestatie is uitgegroeid tot een regionale gebeurtenis. Het landgoed is vrij toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang. Het startpunt is bij Hotel Café Restaurant De Gouden Karper en café FF naar Steef in Hummelo, waar ook de catalogus, met routekaartje en informatie en foto's van de kunstwerken op de route,voor 4 euro verkrijgbaar is.

De officiële opening is op donderdag 29 maart om 14.00 uur. Mevrouw drs Maria Driessen - kunsthistorica - houdt een korte inleiding over landschapskunst. De opening vindt plaats in Hotel Café Restaurant De Gouden Karper, Dorpsstraat 9 in Hummelo. Het geheel wordt omlijst met muziek van het jazz trio 'Hot en Sweet' . Aansluitend is er een rondleiding langs de objecten met uitleg door de deelnemende kunstenaars.

Verder zijn er extra activiteiten, zoals de klink-plek, waar elke zondagmiddag van Pasen tot en met zondag 20 mei van 14.30 tot 16.00 uur dichters uit eigen werk zullen voordragen en er zal ook levende muziek te horen zijn. Ook is er een publieksprijs. Bij het kopen van de routebrochure krijgt men een kaartje om een eigen keuze voor de drie meest aansprekende kunstwerken langs de route aan te geven. Na inlevering van het kaartje, maakt men kans op een bon van 100 euro. Verder is er een fotowedstrijd, stuur foto's naar KWR.hummelo@gmail.com (max. 5 foto's). Een jury zal tien foto's nomineren voor een prijs. De winnaar krijgt een kunstbon ter waarde 50 euro. Inzenden vóór 23 mei 2018. Op zondag 29 april is er een Kunstmarkt van 11.00 tot 17.00 uur op de Huiskamer in het centrum van Hummelo. Voor jongere bezoekers tot 12 jaar zal een leuke speurtocht met opdrachtjes klaarliggen bij de start en is het mogelijk om een rondleiding met gids aan te vragen.

De Kunstwandelroute wordt gefinancierd via bijdragen van een groot aantal sponsoren en door de verkoop van de catalogus. Meer informatie over alle onderdelen en over de verkooppunten van de catalogus bij Ruud Kaper.


0314-394804

ruud@kaper.com

kunstwandelroutehummelo,nl


Laatste jaar openstelling privétuinen Oudolf

HUMMELO - De privétuin van Piet en Anja Oudolf zal in 2018 voor het laatste jaar geopend zijn. Niet alleen de voortuin is een bezoek waard, ook in de experimentele tuin op de voormalige kwekerij kunt u volop ideeën opdoen. In deze tuin staan een groot aantal forse vaste planten als eilanden te midden van een zaadmengsel van wilde weidegrassen. De openingstijden zijn: Vanaf 31 mei tot en met 7 juli en van 26 juli tot en met 27 oktober, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Verder alleen op afspraak! Geen rondleidingen.


www.oudolf.com